Scandal la un centru de carantină din Arad. Suspecții au refuzat să intre în carantină - UPDATE

Mai multe persoane au refuzat să intre în carantină pentru coronavirus la un centru din Arad. Poliția a intervenit. 

Aproximativ 80 de persoane care au venit în ultimele 24 de ore în România au ajuns în centrele de carantină din Arad. Un grup de români a refuzat carantina, însă autoritățile locale i-a convins să rămână și au fost recoltate probe pentru a fi analizate pentru a exclude infectarea cu noul COVID-19, scrie Mediafax. 

„Dânşii au refuzat carantina, în curtea centrului. Au coborât din maşină şi au spus că nu rămân în carantină. După discuţii cu dânşii, am pornit spre alt centru de carantină. Acum se cazează acolo. Voi discuta cu dânşii despre cum să efectuăm testele, le trimitem la Timişoara şi să vedem mâine rezultatele. Avem în carantină persoane din aproape toate judeţele. Sunt peste 80 de persoane. Până la ora aceasta, aceasta este reglementare şi noi o respectăm: toată lumea, toţi cetăţenii care vin din zona roşie, toată Italia, sunt carantinaţi în judeţul de frontieră", a declarat Constantin Cătană, director DSP Arad.

Nu sunt spații suficiente de carantină 

Potrivit autorităţilor din Arad, numărul persoanelor care ar putea ajunge în judeţ, în următoarele ore, ar putea fi mai mare decât numărul spaţiilor de cazare pregătite până acum.

„Astăzi (marți – n.r.) traficul a înregistrat valori ceva mai ridicate. Vom vedea câţi vor veni. Avem peste 120 de locuri, dar lucrurile sunt într-o continuă schimbare şi încercăm să facem faţă afluxului de cetăţeni români care se întorc acasă", a mai spus directorul DSP Arad.

Fiecare persoană care ajunge în punctul de trecere a frontierei este verificată de medici, iar celor care sunt în carantină li se recoltează probe pentru testele de coronavirus.

  

- Știrea inițială - 

Polițiștii au fost solicitați să intervină la un centru de carantină pentru suspecții de coronavirus din Arad. Mai multe persoane au refuzat carantina, iar Direcția de Sănătate Publică a chemat poliția. 

”Câteva persoane au refuzat să intre în carantină, motivând că nu au probleme de sănătate. Din această cauză s-a solicitat de către DSP sprijinul poliției. Nu au existat incidente. Persoana depistată pozitiv a fost preluată de un echipaj specializat ISU, fiind transportată la spitalul de boli infecțioase din Timișoara”, susține Lucian Cozma de la Prefectura Arad. 

Conform unor surse DC News, se pare că ar fi vorba de 12 persoane care erau nemulțumite de condițiile din centrul pentru carantină. Acestea au acceptat să intre în carantină, dar la un alt centru, pus la dispoziție de autorități. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel