Scandal în fața secției. Lider împiedicat să voteze

Potrivit România TV, primarul unei localități din România a fost împiedicat să voteze. 

Costel Cărăpănceanu, primarul comunei Ghimpaţi, a anunţat la România TV că a avut parte de un incident neplăcut înainte să intre în secția de votare. 

"La 7.45 m-am prezentat la secția de votare unde sunt arondat și am fost întâmpinat de un observator, reprezentant al unui ONG, care mi-a spus că nu am drept de vot, pentru că sunt primar. Pur și simplu sunt cetățean cu drept de vot, am venit să-mi exprim opțiunea la această secție de votare. Am depus contestație și aștept măsurile legale impuse de președinte. Dânsul, în calitate de observator al unui ONG, m-a obstrucționat. În cele din urmă, am votat", a declarat primarul Costel Cărăpănceanu. 

26 mai, alegeri europarlamentare şi referendum în România

Duminică, 26 mai, are loc scrutinul prin care românii îşi vor alege reprezentanţii din Parlamentul European pentru următoarea legislatură. Totodată, românii sunt chemaţi de către preşedintele Klaus Iohannis să îşi exprime voinţa aspra celor după întrebări lansate de către acesta la referendum. Cele două întrebări sunt:
1. "Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?"
2. "Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?"

Cine şi pentru ce votează la europarlamentare?

Peste 400 de milioane de persoane din cele 28 de state membre vor putea vota în perioada 23-26 mai, inclusiv aproape 50 de milioane de cetăţeni britanici a căror ţară urma să părăsească blocul comunitar în martie acest an. Voturile lor pentru 73 de eurodeputaţi, care în câteva săptămâni ar putea să fie nevoiţi să renunţe la mandate, a dat peste cap anumite calcule după ce în luna aprilie a fost convenită o amânare a Brexitului.

Prin reprezentare proporţională, cetăţenii UE vor alege 751 de membri ai Parlamentului European, care îşi va împărţi activitatea între Bruxelles şi Strasbourg. De la Luxemburg, Malta şi Cipru, cu câte şase mandate de europarlamentar fiecare, la Germania, cu 96 de mandate, timp de cinci ani membrii Parlamentului European vor adopta legislaţia propusă de Comisia Europeană, care face obiectul aprobării de guvernele statelor membre, reprezentate în Consiliul UE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel