Scanare 3D: Cum arată plămânii unui infectat cu Covid-19. Pacientul nu suferea de alte boli

Un videoclip a arătat plămânii unui bărbat infectat cu Covid-19, care a fost asimptomatic cu doar câteva zile înainte de scanare.

Un videoclip a arătat plămânii unui bărbat infectat cu Covid-19, care a fost asimptomatic cu doar câteva zile înainte de scanare, conform CNN.

În prezent, pacientul infectat și plămânii săi nu mai reușesc să funcționeze cum trebuie, a transmis dr. Keith Mortman, principalul chirurg toracic de la Spitalul Universitar George Washington. Unitatea medicală din Washington D.C. a creat un videoclip 3D al plămânilor pacientului, contaminați cu noul coronavirus.

Imaginile sunt reale

Imaginile arată cum plămânii unui bărbat de 59 de ani sunt distruși de virusul ucigaș. Pacientul avea o sănătate generală bună, însă suferă de tensiune, a spus dr. Mortman. De când s-a îmbolnăvit serios, pacientul are nevoie de unde ventilator pentru a respira, însă, chiar și dat la maxim, nu este de ajuns. Bărbatul are nevoie de o altă mașinărie care îi pune sângele în funcțiune și care i-l oxigenează, a mai spus doctorul.

„Nu vorbim despre un pacient imunosupresiv de 70-80 de ani sau diabetic", a mai spus Mortman. „În afară de tensiune, el nu are alte probleme medicale semnificative. Acesta este un tip care și-a văzut de treabă, dar s-a îmbolnăvit. Dacă am repeta scanarea 360VR acum, adică la o săptămână de la imaginile pe care le vedeți, infecția și procesul inflamator ar putea fi și mai rele".

VIDEO

Explicația științifcă a imaginilor 3D

Părțile galbene reprezintă părțile infecte și inflamate ale plămânilor, a spus dr. Mortman. Când plămânii se lovesc de o infecție virală, organul va începe să încolțească virusul. Din această scanare, este clar că daunele nu sunt concentrate într-o singură parte, în schimb acoperă părți mari ale ambilor plămâni. Acest lucru arată cât de rapid și agresiv poate lua controlul infecția, chiar și la pacienții tineri.

Un pacient cu plămâni sănătos nu ar avea părți galbene pe scanare, a continuat el.

Pacientul din videoclip rămâne în condiție critică, la terapie intensivă.
„2-4% dintre pacienții Covid-19 (depinzând ce cifre credem) vor suferi daune ireversibile și vor ceda în fața bolii", a adăugat doctorul Mortman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel