Sat din județul Olt, ÎN CARANTINĂ. Măsură de ULTIMĂ ORĂ

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Un sat din județul Olt a fost plasat în carantină, începând de duminică, 9 august. 

Satul Greci, din comuna olteană Schitu, a fost plasat sub carantină, duminică, pentru 14 zile, cu posibilitatea prelungirii măsurii în funcție de evoluția epidemiologică. 

În satul Greci, începând de astăzi, este obligatorie purtarea măștii, iar adunările publice și private au fost interzise.

Conform CJSU Olt,  zonală în satul Greci, din comuna Schitu, judeţul Olt este instituită pentru 14 zile începând de duminică, 9 august, de la ora 19.00. În localitate sunt permise intrarea, respectiv ieşirea pentru transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime şi resurselor necesare desfăşurării activităţilor economice în localitatea carantinată, precum şi aprovizionării populaţiei.

Persoanele care nu locuiesc în satul Greci, dar care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitar, de urgenţă, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentaţiei publice, alimentării cu apă, comunicaţiilor şi transporturilor pot intra și ieși.

Cei care locuiesc, o pot face doar dacă prezintă o adeverinţă de la angajator, legitimaţie de serviciu sau oricare alt document care să ateste activitatea profesională.Totodată, pot intra și ieși din sat și persoanele care realizează activităţi agricole sau pentru comercializarea de produse agroalimentare. Este permisă și deplasarea din alte motive justificate. 

„În cazul în care, pe durata celor 14 zile pentru care s-a instituit măsura carantinării satului Greci, comuna Schitu, vor apărea situaţii speciale, Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Olt va analiza aceste situaţii şi va stabili măsuri suplimentare, cu aprobarea prefectului”, anunță CJSU Olt, conform Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel