EXCLUSIV  SARS-CoV-2 ”se comportă ca o ARMĂ BIOLOGICĂ”, spune academicianul Victor Voicu: Situația e cam scăpată de sub control. Nu credeți că plătim cam SCUMP?

Academicianul Victor Voicu, la DCNews
Academicianul Victor Voicu, la DCNews

SARS-CoV-2 se conturează ca o armă biologică, iar efectele virusului și urmările lui le vedem din mers, subliniază academicianul Victor Voicu. 

Academicianul Victor Voicu, preşedinte al Secţiei de Ştiinţe Medicale a Academiei Române, a fost joi, 27 ianuarie 2022, invitatul jurnalistului Răzvan Dumitrescu, în cadrul emisiunii ”Ce se întâmplă?” de la DCNewsTV. 

”Această boală COVID-19, generată de SARS-CoV-2, o învățăm din mers, în timp real. De ce s-a ajuns aici? E greu de spus și nu e pozitiv pentru știința secolului. Putea să intuiască.” este de părere Victor Voicu. Academicianul afirmă că ”scârțâie analiza despre cum a fost generat SARS-CoV-2”. 

”Se comportă ca o armă biologică”

”Conceptul e că a plecat de la pangolin, lilieci, etc, a existat o gazdă intermediară misterioasă, pe care, din păcate, nu o știm, și a ajuns la om. (...) Au început să fie mai ”blânzi” cu conceptul că e armă biologică. Dar nu trebuie să fie o armă biologică utilizată deliberat. Se comportă ca o armă biologică, evident” a punctat el, după ce, anterior, încă de la nivelul 2020, afirma că are 95% din caracteristicile unei arme biologice.

”Toți plătim”

”Când lucrezi în astfel de laboratoare, regulile sunt drastice, draconice, din toate punctele de vedere. Intri în laborator și ieși. Păi dacă ieși cu virusul pe tine, contaminat, dai și altora și s-a terminat, adică ai declanșat epidemia. Deci scapă sau nu scapă din laborator. În domeniul armelor biologice, situația e cam scăpată de sub control, nu există o legislație internațională precisă ca-n celelalte domenii. Păi ce așteptați dragi contemporani, iubiți prieteni și politicieni? Nu credeți că plătim cam scump? Toți plătim! Chiar dacă unii se îmbogățesc, pentru că așa e în criză: unii sărăcesc, dau faliment sau mor, alții se îmbogățesc, dar asta-i viața!” a afirmat preşedintele Secţiei de Ştiinţe Medicale a Academiei Române, la DCNewsTV. 

Dacă am fi știut exact cum a apărut virusul, eram mai informați, îi știam caracteristicile, afirmă academicianul. ”Noi acum învățăm din mers și avem și surprize. Sechelele le evaluăm acum” a spus el. 

Citește și: EXCLUSIV  Afecțiuni pe termen lung de la SARS-CoV-2. Academician Victor Voicu: Ai un fel de ceață pe creier

Vezi mai mult de la minutul 7:45: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel