Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  SARS-CoV-2, ARMĂ BIOLOGICĂ. Prof. dr. Victor Voicu: "Aici ne-a adus JOACA. E foarte GRAV pentru secolul 21". Care e INTERESUL

Prof. dr. Victor Voicu și prof. dr. Irinel Popescu au vorbit în ultima emisiune ”Academia de Sănătate”, despre SARS-CoV-2, ca armă biologică.

Prof. dr. Victor Voicu a susținut includerea virusului SARS-CoV-2 în categoria armelor biologice. În acest context, prof. dr. Irinel Popescu a adus aminte câteva lucruri importante referitoare de această armă biologică și la ceea ce înseamnă ea. 

"Armele biologice, ajunse în mâinile teroriștilor, pot fi extrem de periculoase pentru populație. De aceea, populația ar trebui să știe aceste aspecte, ca să știe cum să se apere și ce să ceară clasei politice în materie de sisteme de apărare. Ei bine, de ani de zile suntem obișnuiți cu Antraxul și cu toxina botulinica, care pot fi considerate de acum arme bilogice clasice. Una dintre caracteristici ar fi aceea că pe aceste de virusuri se poate lucra, cu ajutorul metodelor de inginerie genetică, structura acestor virusuri poate fi modificată", a spus Irinel Popescu.

"Efectele unei pandemii, chiar și a unei epidemii limitate, care-și atinge inclusiv scopurile militare, sunt foarte greu să fie dovedite ca având o origine determinată de voința umană. Deci caracterul lor de arme biologice este extrem de greu de dovedit", a completat el. 

Atacuri biologice din istoria recentă. Ce spune prof. dr. Victor Voicu

"Discuția este foarte amplă și nu e chiar proaspătă pentru că terorismul biologic și armele biologice nu sunt o noutate. În istoria recentă există atât atacuri, cât și accidente și unele sunt chiar faimoase precum "ploaia galbenă" din zona asiatică, care de fapt era consecința împrăștierii unei toxine biologice de origine fungică, împotriva mișcărilor revoluționare din zonă. Au avut loc atacuri teroriste cu Antrax, a avut loc o bănuială cu atac biologic, atac terorist cu Tularemie, o boală microbiană foarte agresivă", a declarat Victor Voicu, în exclusivitate pentru ”Academia de Sănătate”.

Agenții biologici sunt cei care duc la un atac biologic și sunt de mai multe tipuri. "Agenți chimici, biologici, radiologici și nucleari, arme biologice care nu sunt nici rarități, nici noutăți", a completat el. 

Unde ne-a adus joaca cu ingineria biologică și genetică

"Problema este că joaca cu ingineria biologică, cu ingineria genetică asupra virusurilor, creșterea patogenicităților agresivității violenței lor și scăparea în mediu presupune un mare risc și iată ce poate aduce, admițând că este sau nu această epidemie naturală sau indusă, situația este aceeași.

Arma biologică este mult mai ieftină, inclusiv decât arma chimică, aș vrea să subliniez, este comodă, este greu de identificat de către om cu simțurile lui uzuale, este ușor de obținut, e destul de rezistentă în mediu, are o ușurință cu care se stabilește în gazdă  foarte ridicată, generează boală și virulența severă, are transmisibilitate ridicată. Morbiditatea este înaltă, adică cei care fac boala, cca. 20 - 30% din 100, înseamnă exact ce se dorește de la o armă biologică, pentru că interesul nu e să facă toată populația.", a mai spus prof. dr. Victor Voicu. 

E foarte grav și foarte descurajant pentru secolul 21

"Am ajuns ca-n secolul 21 să nu putem controla o epidemie naturală? E foarte grav și foarte descurajant pentru ceea ce a făcut știința până acum, vorbim de inteligența artificială, de senzori artificiali... Păi inteligența artificială se străduiește să înlocuiască mintea umană și noi nu suntem în stare să depistăm un agent atât de agresiv în mediul în care trăim? E o întrebare retorică...", a mai spus acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel