Sârbii au posibilitatea de alege vaccinul Covid-19 cu care vor fi inoculați. Au la dispoziție serurile a trei companii

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

În Serbia oamenii pot să aleagă cu care vaccin Covid-19 să fie inoculați. Au trei variante.

Spre deosebire de cetăţenii altor ţări care sunt preocupaţi de momentul când vor reuşi să se vaccineze împotriva COVID-19, sârbii se pot gândi mai degrabă la tipul de vaccin pe care-l vor primi, scrie Reuters.

În urma contractelor pentru achiziţia de vaccinuri încheiate de guvernul de la Belgrad, cetăţenii sârbi au posibilitatea să aleagă între vaccinul produs de compania americană Pfizer în colaborare cu cea germană BioNtech, vaccinul rusesc Sputnik-V şi cel chinez Sinopharm, transmite Agerpres. Ei pot de asemenea opta să primească orice vaccin este disponibil într-o anumită zi, dacă doresc să fie vaccinaţi mai repede.

A doua cea mai mare rată de vaccinare din UE



Preşedintele Aleksandar Vucic a declarat miercuri că i-a cerut omologului său chinez Xi Jinping suplimentarea livrărilor de vaccin, după ce guvernul de la Belgrad a comandat deja un milion de doze din vaccinul Sinopharm.

Într-o declaraţie separată, biroul lui Vucic a anunţat că acesta i-a cerut de asemenea preşedintelui rus Vladimir Putin mai multe doze de vaccin Sputnik-V, adăugând că guvernul sârb intenţionează să construiască în Serbia o fabrică pentru producţia acestui vaccin. Serbia are în prezent a doua cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID-19 în Europa, după Marea Britanie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel