Șapte angajați ai Spitalului Județean Harghita, testați pozitiv la COVID-19

Șapte angajați ai Secției de cardiologie de la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc au fost testați pozitiv la coronavirus.

Din cauza unor simptome ușoare, caracteristice noului coronavirus, în ziua de marți, 16 iunie s-au efectuat teste PCR pentru angajați ai Secției de Cardiologie de la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, iar pentru șapte persoane – asistente și registrator medical – s-a confirmat infecția, a precizat Borboly Csaba pe site-ul său oficial. 

În cadrul conferinței de presă Konrád Judit, managerul spitalul a relatat că în urma acestui rezultat a fost testat tot personalul secției cu testul rapid și toate rezultatele au fost negative. Pentru confirmarea acestor rezultate în ziua de azi s-au recoltat probe pentru testul PCR de la 7 medici, 19 asistenți medicali, 14 infirmiere și 2 îngrijitoare. Rezultatele acestor teste se vor afla în cursul acestei seri.

Cei 31 de pacienții internați pe secția de cardiologie au fost testați la internare și toți au avut rezultate negative. Aceste teste au fost repetate și în cazul acestora, în cursul zilei de azi.

Internările au fost suspendate 

Pentru siguranța pacienților, spitalul a suspendat internările pe secția de cardiologie a spitalului și s-a suspendat activitatea în ambulatoriul de specialitate până la finalizarea investigațiilor epidemiologice.

Balogh Csaba-István, medicul șef al secției de cardiologie a subliniat că cei care au probleme cardiace acute, să apeleze cu încredere la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, linia de gardă de cardiologie funcționează în continuare. Bolnavii cronici cu programare la ambulatoriul de specialitate vor fi anunțați telefonic de situația ivită.

Spitalul va contacta și persoanele care în ultima săptămâna au fost internate la secția de cardiologie. Starea de sănătate a acestor pacienți va fi urmărită și dacă va fi necesar, vor fi testați.

Sergiu Sîngeorzan, medic șef epidemiolog a precizat că este în derulare o anchetă internă pentru a stabili cum s-au infectat angajații spitalului. Primele concluzii arată că infectarea s-ar fi produs în afara spitalului, nu în timpul de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel