S-a GĂSIT vaccinul împotriva COVID-19. Intră în faza FINALĂ de testare

S-a găsit mult așteptatul vaccin împotriva COVID-19. O companie a anunțat că va începe etapa finală de testare a vaccinului în luna iulie.

Compania americană de biotehnologie Moderna a anunțat că intenţionează să înceapă în luna iulie un studiu clinic pe 30.000 de voluntari pentru vaccinul împotriva COVID-19, intrând în faza finală de testare.

Studiul are ca obiectiv prevenirea simptomelor de COVID-19 și prevenirea unei forme grave de boală, definită prin nevoia de spitalizare a oamenilor.

Câte doze vor putea să livreze

În plus, compania a completat că a selectat o doză de 100 de micrograme de vaccin pentru faza finală a studiului clinic. La acest nivel de doză, vor putea să livreze aproximativ 500 de milioane de doze pe an şi, eventual, până la 1 miliard de doze pe an, începând din 2021, de la centrul de producţie al companiei din SUA şi prin colaborarea strategică cu producătorul elveţian Lonza, informează Reuters.

Studiul intermediar testează siguranţa şi eficacitatea preliminară a două doze de vaccin administrate la 28 de zile distanţă, iar participanţii la studiu, persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 54 de ani, vor fi urmăriţi timp de un an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel