S-a ANULAT! ANUNȚ de ultimă oră pentru români. Hotărârea care nu a mai fost luată NICIODATĂ

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a luat o decizie de ultim moment. 

După ce Guvernul a interzis românilor să participe la pelerinaje ținute în localitățile în care nu au buletin sau viză de flotant, Mitropolia Moldovei și Bucovinei ia o decizie radicală pentru sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva.

”Având în vedere noul context în care ne aflăm, întrucât nu vor mai putea veni la Iași pelerini din alte localități, racla cu sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva nu va mai fi scoasă mâine dimineață, cum era programul inițial, ci va rămâne în Catedrala Mitropolitană. Mitropolia Moldovei și Bucovinei a notificat Prefectura Județului Iași că sărbătoarea nu se va mai organiza în perioada 8-15 octombrie, ci se va limita la săvârșirea Sfintei Liturghii din data de 14 octombrie, ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva”, se arată în comunicatul Mitropoliei.

Ce spune Constantin Sturzu. Ce se întâmplă cu oamenii aflați deja la COADĂ

"Având în vedere că nu ne mai putem aștepta la un flux de pelerini, nu justifica să scoatem mâine dimineață racla cu Sfintele Moaște, pentru că numărul de închinători e destul de mic și poate și gestionat în interiorul Catedralei și în curte. Aceasta este principala rațiune. Miezul sărbătorii rămâne, data de 14 octombrie, ziua de prăznuire rămâne, dar nu mai există această extensie.

Cei care vor să vină, cei cărora autoritățile le permit să intre, vor veni la rând, se vor așeza. Rândul poate fi în Catedrală sau în afară. Sigur, dacă e multă mulțime, scoatem racla afară pentru a putea gestiona un număr mai mare, atunci vom putea gestiona acest lucru, dar deocamdată nu avem motive. Există lume la coadă, eu sunt la Catedrală acum, dar nu este atât de mare încât să iasă din curtea Catedralei", a declarat Constantin Sturzu, în direct la B1 TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel