Rusia susține că 90% dintre cazurile de COVID-19 importate provin din Turcia

Specialiștii din Rusia susțin că 90% dintre cazurile de coronavirus importate provin din Turcia.

Marea majoritate a cazurilor importate de coronavirus au venit în Rusia din Turcia, a declarat medicul șef sanitar de stat al Federației Ruse, șeful Rospotrebnadzor, Anna Popova, transmite Interfax.

"În monitorizarea noastră generală, din numărul total de cazuri detectate (importate) - mai mult de 10 mii pozitive (teste pentru coronavirus) - 90% sunt persoane care s-au întors din Republica Turcia.", a spus Popova la o ședință a prezidiului Consiliului de coordonare sub guvern pentru combaterea coronavirusului.

Ea a menționat că de la 1 august, când a fost deschisă comunicarea cu Turcia, aproape 1,5 milioane de persoane s-au întors din vacanță  din această țară. Potrivit acesteia,medicii continuă monitorizarea stării de sănătate a persoanelor care s-au întors din țări străine. Rusia a restabilit cursele aeriene spre Ankara și Instanbul în 1 august, iar din 10 august au fost reluate charterele către Antalya, Bodrum și Dalaman. Autoritățile din Rusia au anunțat că există posibilitatea ca cursele aeriene spre Turcia să fie din nou închise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel