A fost aprobat primul vaccin anti-COVID din lume pentru ANIMALE. Ce țară îl produce

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

O țară a aprobat primul vaccin anti-COVID din lume pentru animale.

Rusia a înregistrat primul vaccin anti-COVID-19 din lume pentru animale, a anunţat miercuri Autoritatea Federală Sanitar-Veterinară din Rusia (Rosselkhoznadzor), transmite Agerpres, citând Reuters.

Rusia dispune deja de trei vaccinuri anti-COVID-19 pentru oameni, cel mai cunoscut fiind Sputnik-V. Moscova a aprobat, de asemenea, în regim de urgenţă alte două vaccinuri, EpiVacCorona şi CoviVac.

Ce animale pot fi vaccinate cu noul ser



Vaccinul pentru animale, dezvoltat de o unitate a Rosselkhoznadzor, a fost numit Carnivac-Cov, a precizat autoritatea federală rusă.

"Studiile clinice ale Carnivac-Cov, care au început în octombrie anul trecut, au implicat câini, pisici, vulpi arctice, nurci, vulpi şi alte animale.", a declarat directorul adjunct al Rosselkhoznadzor, Konstantin Savenkov.

Eficiență de 100%



"Rezultatele studiilor ne permit să concluzionăm că vaccinul este inofensiv şi extrem de imunogen în condiţiile în care toate animalele vaccinate au dezvoltat anticorpi împotriva coronavirusului în 100% din cazuri", a adăugat el.

Imunitatea durează şase luni după vaccinare, însă dezvoltatorii serului continuă să analizeze acest aspect. Producţia în masă a vaccinului ar putea începe din aprilie, a precizat Rosselkhoznadzor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel