Rusia, foarte ÎNCREZĂTOARE în vaccinul său COVID. E gata să își asume răspundere legală dacă apar reacții adverse

Șeful Fondului de Investiții din Rusia, Kiril Dimitriev, a declarat că Rusia își va asuma răspundere legală dacă vaccinul Sputnik-V dă greș.

Rusia este atât de încrezătoare în vaccinul său COVID-19 încât este gata să asume răspunderea legală în cazul în care ceva nu va merge bine, în loc să solicite cumpărătorilor să își asume întregul risc, a declarat pentru Reuters șeful fondului de stat care finanțează proiectul.

Astfel, dezvoltatorii vaccinului ar putea să primească cereri de despăgubire costisitoare, în cazul în care ar exista efecte secundare neașteptate ale vaccinului Sputnik-V. Este ceva ce mulți producători de vaccinuri au încercat să evite, cerând o protecție completă împotriva cererilor de răspundere de la națiunile cărora le vând.

„Rusia este atât de încrezătoare în vaccinul său, încât nu a solicitat o despăgubire totală și acesta este un factor care de diferențiază mult față de orice vaccin occidental”, a declarat Kirill Dmitriev, șeful Fondului de investiții directe din Rusia (RDIF), fondul suveran de stat susține vaccinul.

Abordarea este diferită în mai multe locuri din lume. În Statele Unite, de exemplu, răspunderea pentru vaccinurile COVID-19 a fost transferată în totalitate guvernului SUA. Acest lucru protejează dezvoltatorii, deoarece vaccinarea pe scară largă împotriva bolii este considerată un beneficiu pentru societate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel