Rusia cere OMS precalificarea și înregistrarea accelerată a vaccinul Sputnik-V

Fondul rus de investiții direct a depus o cerere la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru înregistrarea accelerată și precalificarea vaccinului rusesc anti-COVID.

Fondul rus de investiții directe (RDIF) a depus o cerere la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru înregistrarea accelerată și precalificarea vaccinului rusesc anti-COVID, Sputnik-V, transmite RBC . Anunțul a fost făcut de serviciul de presă al fondului.

"Federația Rusă a devenit una dintre primele țări din lume care a solicitat OMS precalificarea vaccinului său împotriva noii infecții cu coronavirus", a declarat RDIF într-un comunicat.

 

"Disponibil în întreaga lume"

Precalificarea OMS a medicamentelor constă în evaluarea calității, siguranței și eficacității acestora. Dacă un medicament îndeplinește toate cerințele și standardele stabilite, acesta se adaugă la o listă specială care este utilizată de organizațiile internaționale de achiziții.

"Dacă vaccinul trece de înregistrarea accelerată, acesta va deveni mai rapid disponibil în întreaga lume", susțin reprezentanții RDIF.

OMS nu a venit deocamdată cu o reacție în acest sens. Ministerul Sănătății din Rusia a aprobat vaccinul Sputnik-V în 11 august 2020. . El a fost dezvoltata de Centrul Gamaleya, iar despre înregistrarea sa a anunțat chiar Vladimir Putin care susține că una dintre fiicele sale a fost vaccinată. Serul se află în prezent în a treia etapă a studiilor clinice. La aceasta participă nu numai voluntari din Rusia, ci și cetățeni din Belarus și Venezuela.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel