Rusia a produs primul lot de vaccin COVID-19. Jumătate dintre medici NU s-ar vaccina

Ministerul Sănătății din Rusia a anunțat producerea primului lot de vaccin Sputnik-V.

Primul lot de vaccin anti-COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamaleya a fost deja produs, a declarat  serviciul de presă al Ministerului Sănătății din Rusia, potrivit Interfax. Primul lot ar avea 15.500 de doze.

"Fabrica farmaceutică Binnopharm, care face parte din grupul AFK Sistema, a produs primul lot comercial de vaccin în cantitate de 15.500 de doze la 14 august 2020. Vaccinul a fost produs prin ordin al Institutului Gamaleya pentru nevoile Ministerului Sănătății din Rusia", a spus serviciul de presă a Ministerului Sănătății

Directorul Centrului Gamaleya, Alexander Gintsburg, a declarat anterior că producția unui vaccin împotriva coronavirusului în 5 milioane de doze pe lună este prevăzută să fie realizată în decembrie-ianuarie, iar țara va fi completată cu medicamentul în decurs de un an. Vaccinul va fi produs la uzina farmaceutică Binnopharm din Zelenograd. Aceștia spun că pot produce aproximativ 1,5 milioane de doze de vaccin pe an.

Jumătate dintre medici NU s-ar vaccina

Potrivit unui sondaj, mai mult de jumătate dintre medicii ruși nu sunt pregătiți să fie vaccinați cu vaccinul Sputnik-V, informează presa rusă.

"Dacă e să fiu sincer, nu văd o senzație în rezultatele unui astfel de sondaj. Încrederea trebuie câștigată pe parcursul anilor de aplicare - acest lucru este normal. De fapt, discuțiile despre unele medicamente din mediul profesional au loc de mai multe decenii", a declarat Oleg Salagai, ministrul adjunct al sănătății din Rusia.

Anterior, mass-media a publicat rezultatele unui sondaj în aplicația „Manualul medicului”, la care au participat 3.040 de persoane. Conform acestor date, mai mult de jumătate dintre respondenți nu sunt pregătiți să fie vaccinați cu un vaccin dezvoltat de Centrul Gamaleya și înregistrat în Rusia.  Doar unul din patru medici este de acord să fie vaccinat, restul se îndoiesc.

Amintim că Rusia a anunțat la 11 august că a înregistrat primul vaccin din lume. OMS, dar și alți experți în sănătate din întreaga lume se îndoiesc de siguranța și eficacitatea acestui vaccin. Rușii au anunțat că în decembrie ar putea începe vaccinarea în masă a cetățenilor. Momentan acest vaccin este oferit doar persoanelor care se află în categoriile de risc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel