EXCLUSIV  Roșia Montană în patrimoniul UNESCO, cartof fierbinte pentru România. Băișanu: Un TUN FENOMENAL

Roșia Montană este din nou pe lista pentru a fi introdusă în patrimoniul UNESCO, însă acest lucru, în opinia deputatului Ștefan Băișanu, ar însemna, de fapt, un ”tun fenomenal” al Guvernului Orban, marcat de un comision ”strigător la cer”. 

Ștefan Băițanu, deputat Forța Națională, a explicat pentru DC News, de ce trecerea Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO ar însemna o pierdere financiară cu bătaie lungă:

”Noi, parlamentari de la toate partidele, cei care facem parte din comisia UNESCO și care am fost la Congresul UNESCO acum doi ani, am încercat să scoatem de pe lista UNESCO aceste 'tuneluri ale minerilor', tocmai pentru că Gabriel Resources se judecă cu statul român în America și are nevoie, pur și simplu, de gâlceavă, de o frână pe care s-o pună statul român posibilității ca ei să exploateze aur de la Roșia Montană și așa să câștige undeva la peste 4 miliarde de dolari nefăcând nimic”, ne-a declarat Ștefan Băișanu.

Precedentul: Bechtel

”Așa s-a întâmplat și cu Bechtel. Interesele celor de afară, cu cârdășia unor politicieni din România, cu un contract făcut în detrimentul statului și pentru cel care a contractat respectiva autostradă, nu au făcut nimic altceva decât să-i ajute pe cei de la Bechtel să câștige un proces, și iată că Bechtelul nu a mai construit nimic și a câștigat miliarde de euro. Așa se vrea și acum, un mare tun, ca statul român să meargă din nou cu Roșia Montană pe lista patrimoniului UNESCO, ceea ce s-ar transforma, în opinia avocaților acestei firme, într-o piedică pusă de statul român ca ei să nu mai poată extrage minereu de aur de acolo, iar ei să câștige în instanță, iar statul român să le plătească 4,3 miliarde de euro, cât au cerut ei. E un tun fenomenal. Șpăgile în România sunt undeva la 10%, mă gândesc că ministrul Culturii și prim-ministrul s-ar alege cu 4,3 milioane de euro. Ceea ce este strigător la cer. Nu mai avem patriotism, nu mai avem bun simț și respect față de ceea ce are România de valoare, îl vindem pe nimic, ne batem joc și o lăsăm pradă tuturor ciocoilor din interiorul și exteriorul țării”, au fost declarațiile deputatului Forței Naționale, Ștefan Băișanu.

Citește și:

Băișanu: În noaptea aceea blestemată, OUG prin care Raiffeisen Bank și încă o bancă trebuiau scutite de 250 de milioane de euro, pe masa lui Orban

Ștefan Băișanu acuză un TUN al Guvernului Orban: Desființarea CNU. Cadou pentru o multinațională din Canada

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel