Urmărește emisiunea live


Românii pot merge la schi în Bulgaria fără certificat verde. Anunțul ministrului bulgar al Turismului

Românii pot merge la schi în Bulgaria fără certificat verde. Anunțul ministrului bulgar al Turismului / Foto: Pixabay
Românii pot merge la schi în Bulgaria fără certificat verde. Anunțul ministrului bulgar al Turismului / Foto: Pixabay

Românii vor putea merge la schi în Bulgaria fără certificat verde.

Vești bune pentru românii care vor să meargă la schi în Bulgaria. Aceștia vor avea acces pe pârtii fără obligativitatea de a prezenta certificatul verde COVID. Anunțul a fost făcut de ministrul interimar al Turismului, scrie Realitatea.net.

Astfel, pasionații de sporturi de iarnă nu vor fi nevoiți să prezinte certificatul verde în unitățile de cazare și nici în zonele de schi. Totuși, cei care vor să beneficieze de absolut toate serviciile din stațiunile montane, precum accesul în restaurante și cafenele, vor prezenta la intrare dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau un test PCR negativ.

Potrivit ministrului bulgar, nu vor exista zone speciale COVID și nici hoteluri de carantină. Cei depistați pozitivi la testare vor merge direct la spital, a mai explicat acesta. 

România, pe LISTA ROŞIE pentru Bulgaria. Se schimbă condiţiile de intrare în ţara vecină

"Cetățenilor români care sosesc din state aflate în zona roșie (inclusiv din România) li se permite intrarea pe teritoriul Bulgariei, în baza prezentării documentelor de călătorie, cu îndeplinirea următoarelor condiții CUMULATIVE:

A) încadrarea într-una dintre categoriile de persoane prevăzute limitativ în ordin (spre exemplu, cetățenii statelor membre ale UE, ale SEE, ai Elveției și ai Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și membrii familiilor acestora, care sosesc dintr-un stat membru al UE, al Spațiului Economic European, din Elveția sau din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord;

B) prezentarea unui certificat digital UE privind vaccinarea împotriva COVID sau a unui certificat digital UE privind vindecarea de COVID sau a unui document similar; 

C) prezentarea unui certificat digital UE privind testarea pentru COVID sau a unui document similar, cu aceleași date ca și certificatul digital UE privind testarea, care atestă un rezultat negativ al unui test PCR, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosirea în Bulgaria.

Persoanelor care NU prezintă un certificat digital UE privind vaccinarea sau un certificat digital UE privind vindecarea sau un document similar le poate fi permisă intrarea pe teritoriul Bulgariei, în baza unui certificat digital UE privind testarea sau a unui document similar, care atestă un rezultat negativ al unui test PCR efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosirea în Bulgaria. În acest caz, persoana în cauză va fi pusă în carantină pentru 10 zile la domiciliu sau în alt loc de cazare în care a indicat că va locui.

În cazul minorilor cu vârste între 12 și 18 ani, intrarea în Bulgaria este permisă pe baza prezentării unui certificat digital UE privind testarea pentru COVID sau a unui document similar, cu aceleași date ca și certificatul digital UE privind testarea, care atestă un rezultat negativ al unui test PCR efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosirea în Bulgaria. În cazul în care persoana în cauză nu prezintă un astfel de document, va fi pusă în carantină pentru 10 zile la domiciliu sau în alt loc de cazare în care a indicat că va locui", transmite MAE. Cine este exceptat, afli AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel