Românii "la negru" din Italia, în PERICOL. Terteleac: "Situație fără precedent. Întâi italienii și apoi restul!"

Eugen Terteleac, președintele Asoțiației Românilor din Italia, a vorbit despre epidemia de coronavirus din Italia, dar și despre situația românilor care lucrează la negru. 

"Suntem într-o situație fără precedent. Acest jumătate de milion de oameni care lucrează la negru, care nu mai au serviciu, nu mai au câștig, nu mai au cum să-și susțină familia, majoritatea dintre aceștia a agonisit de-a lungul timpului și au construit o casă în țară și au făcut câte ceva, iar soluția pentru ei este să se întoarcă în momentul de față", a declarat Eugen Terteleac, în direct la B1 TV. 

Căutăm soluții! Românii din Italia care lucrează la negru, în pericol

"Deocamdată românii pot pleca, dar facem apel să aștepte să se liniștească situația, să se calmeze, să se izoleze acest blestemat de virus, să fim siguri că nu vom duce virusul în România și nu ne vom pune în pericol familiile. Fiecare dintre noi suntem îndreptățiți să ne întoarcem acasă, pentru că repet, suntem cetățeni români și patria noastră, țara mamă trebuie să ne primească așa cum este de cuviință, dar în momentul de față trebuie să avem un pic de răbdare, să vedem ce se întâmplă și să respectăm cu rigoare restricțiile impuse de statul italian. 24/24 suntem sunați pentru cazuri delicate, oameni care sunt în stradă, s-au închis hoteluri. Căutăm soluții! Au fost situații în care românii din Italia erau vinovații de serviciu. Vă amintesc cazul Mailat, când politicienii italieni spuneau: Acum trebuie să ne apărăm italieni. Întâi italienii și apoi restul! Imaginați-vă, e normal când avem o politică agresivă, și de dreapta și de stânga, și de extremă, să circule în spațiul public tot felul de discuții cu tentă xeonofobă", a completat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel