Românii, la cules sparanghel. COINCIDENȚĂ? Răzvan Dumitrescu, dovezile serii. Norica Nicolai: Guvernul României să ne spună!

Sursa foto: captură video Antena 3
Sursa foto: captură video Antena 3

Răzvan Dumitrescu a arătat o posibilă coincidență de mesaje care ridică semne de întrebare, în scandalul momentului, al românilor care au plecat, masiv, la cules de sparanghel, în Germania. 

Deși se susține, în spațiul public, că acordul pentru plecarea românilor în Germania ar fi fost încheiat în urmă cu mai mult timp, jurnalistul Răzvan Dumitrescu ridică semne de întrebare după ce Ambasada României în Germania a anunțat despre acordul privind intrarea în Germania a lucrătorilor sezonieri în 4 aprilie, aceeași zi cu Ordonanța Militară 7, care reglementa acest aspect. 

Ordonanța Militară 7, emisă în 4 aprilie, prevede: ”Art. 10. — (1) Sunt permise zborurile efectuate de toți operatorii aerieni prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, cu avizul autorităților competente din țara de destinație.”

Anunțul Ambasadei române în Germania, tot din 4 aprilie, era următorul: ”ACORD PRIVIND INTRAREA ÎN GERMANIA A LUCRĂTORILOR SEZONIERI

Miniștrii federali ai agriculturii şi sănătății au ajuns la un acord privind intrarea în Germania a 40.000 lucrători sezonieri în luna aprilie, respectiv încă 40.000 în luna mai – din state europene, pentru recoltarea culturilor agricole. Decizia guvernamentală este deja formalizată într-o Notă-concept a celor două ministere și urmează ca împreună cu asociațiile profesionale să se operaționalizeze o platformă online anume dedicată. Scopul acestor demersuri este acela de a găsi un echilibru just între nevoile agriculturii germane și măsurile severe menite să limiteze extinderea pandemiei COVID-19.

Ambasada României la Berlin se află în dialog direct cu autoritățile germane pe acest subiect și îl menține în atenție, având în vedere că peste două treimi din lucrătorii sezonieri din Germania sunt cetățeni români (n.n. dintr-un total oficial, în 2019, de cca. 280.000-300.000). O abordare corectă și cuprinzătoare a acestei problematici este de natură să aducă beneficii comune atât pentru piața agricolă germană, cât și pentru situația socio-economică a lucrătorilor sezonieri din România.”

Anunțul a venit înainte de Ordonanța Militară, iar jurnalistul Răzvan Dumitrescu se întreabă dacă este o simplă coincidență. 


Norica Nicolai
remarcă: ”Ambasadorul României la Berlin vorbește de un acord. Guvernul României să ne spună dacă are încheiat un acord cu Germania pentru plecarea acestor persoane. Dacă există acest acord, înseamnă că Guvernul României, ulterior, nu a spus adevărul, că a mințit pur și simplu”. 

Răzvan Dumitrescu a arătat și ordinul Ministerului Transporturilor, de vineri, prin care se ”recunoaște, practic, că n-avea nicio vină aeroportul” - n.r. pentru aglomerația din prima zi: 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel