Românii din Italia caută RUTE să se întoarcă ACASĂ. Scandal între ei: De ce vreți să vă duceți acasă să-mi îmbolnăviți familia?

Românii din Italia continuă să caute căi pentru a se întoarce în România, prin evitarea legilor, în contextul dat de noul Coronavirus. Sunt împărțiți în două: unii care vor să vină acasă sub orice formă, alții care-i îndeamnă să rămână în Italia, să nu încalce legile. 

În ultimele 24 de ore, sunt tot mai multe mesaje de la români care vor să se întoarcă acasă, precum: ”mă poate ajuta cineva cu un transport din Ancona spre Galați zilele acestea?”, ”și eu din terni la Galați vă rog, daca merge cineva, lăsați un nr. de tel”, ”dacă auziti cv să mă anunțați vă rog și pe mn, vă mulțumesc”, ”Vreau să plec și eu spre Oradea din Castel San Giovanni”, ”Şi noi avem nevoie de transport pentru două persoane Roma - Iaşi vă mulțumim”, ”Bună seara, îmi poate spune cineva care a plecat azi din Italia spre România? Ce traseu ați urmat?”. 

Răspunsurile la aceste solicitări și întrebări sunt împărțite în două.

Sunt unii ”binevoitori” care dau sfaturi: ”Azi dim eram la unguri (5:30), nu se intră nici la ora actuală decât dacă declari că nu vii din Italia și nici nu ai trecut pe acolo, asta dacă nu ai numere de Italia, am făcut IT- SLO - H. Eu m-am întors în Italia, dar știu de la prieteni care încă așteaptă. O variantă ar fi SLO- A - H- a trecut un prieten fără să fie întrebat de unde vine.”, ”Eu aveam nr. RO și am spus că vin din IT și nu m-au lăsat. Dacă ai nr de IT ia-ți gândul. Dacă ai alte nr, spune-le că vii din Austria. Nu îți cere să demonstrezi nimic. Sfat prietenesc (în România, declară adevărul că te lasă oricum, îți iei carantină 14 zile la domiciliu și ești cu conștiința curată)”, ”Brennero -Dobiaco-Spital de Oder- klankenfurt-Graz-Viena-Budapesta. Numai să ai rezervorul plin, pentru că nu îți dă voie să te oprești pe teritoriul Austriei.”

Alții care-i îndeamnă să rămână în Italia: ”De ce nu stați acolo??? Spitalele din România nu sunt pregătite pt. ce se întâmplă în Italia. Veniți să va îmbolnăviți rudele și alți oameni! Fiți mai conștienți! Ați ales să plecați din țară, atunci rămâneți acolo!”, ”Doamne, chiar nu ințelegeți că trebuie să stați aici?”, ”Mai așteptati zic eu puțin poate trece nebunia asta!”, ”Măi oameni buni, chiar nu e posibil să așteptați până când trece nenorocirea asta? De ce vreți să vă duceți acasă să-mi îmbolnăviți familia? Credeți că noi ăștia care plângem și strângem din dinți nu vrem să mergem acasă? Vrem dar suntem conștienți că nu e bine. Așa că, în numele familiei mele, în numele familiilor voastre, vă rog, AȘTEPTAȚI”, ”Așa se răspândește virusul. Imbecili și imbecile ce nu se gândesc la binele altora. Așteaptă să se calmeze apele. Apoi te întorci.”

Cei din ultima categorie primesc mesaje de nereprodus în mare parte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel