Românii, aşteptaţi la muncă în Marea Britanie. "Marfa va putrezi pe câmpuri"

Specialiştii britanici din agricultură trag un semnal de alarmă şi spun că recoltele vor putrezi pe câmpuri, dacă nu se găseşte forţă de muncă care să le lucreze. Muncitorii sezonieri din România sunt aşteptaţi cu braţele deschise în Regat. 

Potrivit specialiştilor, ar fi nevoie de cel puţin 80.000 de muncitori pentru ca recoltele britanicilor să poată fi strânse. Conform Daily Mail, o aeronavă cu 180 de români este deja aşteptată la aeroportul Stansted. 

Doar 5 la sută din necesar 

Până acum, mai bine de 32.000 de oameni au aplicat pentru un astfel de post, dar numai 4.000 s-au şi prezentat la interviu. Şi, cum pandemia de coronavirus a oprit majoritatea zborurilor din Europa, fermele britanice trebuie să se bazeze pe muncitori locali. 

Cu toate astea, unele firme au reuşit să aducă muncitori din alte ţări. 180 de români vor ajunge chiar în Joia Mare cu un avion privat, de la Aeroportul Otopeni. Aceştia vor fi preluaţi cu un autobuz de la aeroportul Stanstead şi duşi în zona Lincolnshire, unde vor lucra. 

"Până acum, peste 30.000 de voluntari s-au arătat interesaţi să îi ajute pe fermieri, răspunzând apelului de a hrăni naţiunea. Este un răspuns excelent în aceste vremuri. Dar nu este suficient! Avem nevoie de în jur de 80.000 de persoane pentru a ne asigura că fructele şi legumele vor fi culese la timp. Astfel, acolo unde se poate, vom încerca să aducem sezonieri pentru a ne asigura că pieţele şi supermarketurile sunt pline de marfă", a declarat Mark Bridgeman, preşedintele Asociaţiei pentru Afaceri şi Pământ din Marea Britanie. 

Sezonierii români, condiţii stricte 

Conform sursei citate, muncitorii sezonieri români vor trebui să respecte normele de distanţare socială chiar şi în avion şi în autobuzul care îi va duce la locaţie. În plus, dacă prezintă vreun simptop de COVID-19, nu vor fi lăsaţi să se urce în avion la Bucureşti. 

În afară de zborul din Joia Mare, în Marea Britanie mai sunt aşteptate cel puţin alte zece aeronave cu sezonieri din România, Bulgaria şi Germania. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel