Urmărește emisiunea live


România trimite în Serbia peste 300.000 de măști de protecție

Foto: DC NEWS
Foto: DC NEWS

România va trimite în Serbia peste 300.000 de măști de protecție. Este vorba despre o misiune umanitară care se desfășoară vineri sub egida Uniunii Europene.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că transportul are loc vineri. Un convoi care aparține Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Arad transportă în Sebia 310.000 măști de protecție FFP 2.

„Comisia Europeană, prin Centrul European de Coordonare a Răspunsului la Urgențe (ERCC) a dispus disponibilizarea unor materiale de protecție personală din rezerva rescEU, constituită în România, pentru a fi distribuite către Republica Serbia. Astfel, Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitate de autoritate națională pentru asistență internațională în domeniul protecției civile, va asigura în data de 09.04.2021 un transport cu 310.000 măști de protecție FFP 2 către Republica Serbia, în sprijinul autorităților, pentru combaterea efectelor pandemiei generată de Covid-19.Transportul asistenței se realizeaza cu un convoi aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Arad”, au anunțat reprezentanții IGSU.

Costurile privind transportul sunt acoperite de Comisia Europeană, prin Mecanismul de Protecție Civila al Uniunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel