România sprijină Republica Moldova și Georgia în gestionarea epidemiei de COVID-19

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

România va face noi donații de vaccin anti Covid. 

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 8 iulie, o hotărâre privind acordarea unor ajutoare umanitare, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova și pentru Georgia, în vederea gestionării epidemiei de COVID-19, conform unui comunicat de presă. 

În ce constă ajutorul umanitar

Ajutorul umanitar pentru Republica Moldova constă în acordarea a 100.620 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania Pfizer - BioNTech, iar pentru Georgia în acordarea a 10.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania AstraZeneca.

MAI va asigura transportul

Asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) - structurile de specialitate aflate în coordonarea acestuia, sau Ministerul Apărării Naționale, după caz.

DSU, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile ocazionate de transport din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, după caz, conform prevederilor legale.

112.800 doze de vaccin Moderna ajung în țară

112.800 doze de vaccin Moderna sosesc astăzi, 08 iulie, în România și vor fi stocate în depozitul Companiei Nationale “Unifarm” SA. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Compania Natională “Unifarm” SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Depozitul Companiei Nationale “Unifarm” SA este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în prezent, 1.366.800 de doze Moderna au fost recepționate, iar 718.578 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel