România, SCENARIU pentru coronavirus. Arafat: "2000 de persoane infectate". PROBLEMA majoră

Raed Arafat a vorbit despre impactul noului coronavirus în România, dar și despre scenariul luat în calcul de Departamentul de Situații de Urgență.

În contextul în care Germania, Marea Britanie și America au făcut mai multe simulări pesimiste și optimiste pe baza bilanțului persoanelor infectate cu coronavirus, Raed Arafat a fost întrebat dacă celula de criză a României are asemenea simulări. 

"Noi avem scenarii, sunt patru scenarii făcute. Ajungem la scenariu de peste 2000, dar asta nu înseamnă că e optimist sau pesimist, ci înseamnă că anumite măsuri trebuie să fie luate de la un scenariu la altul. 2000 de infectați excluzându-i pe cei vindecați. Adică 2000 care sunt în același moment, testați pozitiv. Scenariile pesimiste întotdeauna există și trebuie luate în considerare de profesioniștii în situațiile de urgență și în medicină, dar nu înseamnă că șansa să se întâmple e mare. Întotdeauna ne pregătim pentru un scenariu foarte urât, chiar dacă acesta are o probabilitate foarte mică", a declarat Raed Arafat, la Xtra Night Show. 

Citește și: Coronavirus. Care sunt suprafețele pe care REZISTĂ cel mai mult

Ce spune Raed Arafat despre aparatele de ventilație de la Terapie Intensivă

"Orice sistem sanitar poate să aibă un impact serios într-o astfel de situație. Problema majoră sunt paturile de la Terapie Intensivă și noi am luat deja câteva măsuri. Sunt contractate deja aparate noi de ventilație ca să suplimentăm paturile de Terapie Intensivă, încercăm să aducem echipamente suprimentare, dar este foarte importantă și resursa umană, resursa medicală, să avem grijă de ea. Poți să cumperi 2000 de ventilatoare, dar dacă nu ai medici de Terapie Intensivă care să le folosească înseamnă că ai o problemă. E o lecție foarte importantă pentru noi, uitându-ne în trecut, prin 2009, 2010, 2011, când sistemul sanitar a suferit prin scăderea salariilor medicilor, asistenților", a completat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel