România, preşedinţie Consiliu UE. Barna: Moment istoric salvat de experții noștri de la Bruxelles

Dan Barna - Dacian Ciolos
Dan Barna - Dacian Ciolos

Dna Barna, preşedintele USR, comentează asupra celor şase luni în care România a deţinut preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. 

"O președinție care trebuia să fie un moment de apogeu al istoriei noastre moderne a trecut peste România viguros, precum roua dimineții.

România a avut mare noroc și are o amintire plăcută datorită experților pe care îi avem în instituţiile europene şi în cele din ţară. Ei au fost cei care au salvat Președinția României la Consiliul UE și au făcut-o una de succes prin prisma celor peste 90 de dosare finalizate. Uniunea Salvați România - USR le mulțumește!", afirmă Dan Barna. 

Critici la adresa politicii PSD - ALDE

"Viorica Dăncilă a prezentat astăzi bilanțul României la șefia Consiliului UE. În ultimele șase luni, reprezentanții PSD și ALDE nu au făcut altceva decât să se plimbe pe la Bruxelles și să facă de râs România cu discursurile penibile ale lui Petre Daea, cu pozițiile controversate ale lui Eugen Teodorovici și cu declarațiile anti-europene ale premierului Viorica Dăncilă. (...) 

Tot ce au făcut cei de la PSD și ALDE a fost să împingă agenda lui Liviu Dragnea pe ordinea de zi la nivel european. Conduita promovată de PSD şi ALDE încă de la începutul acestei perioade nu îşi are locul într-un stat european şi mai ales nu în fruntea Uniunii Europene. Am avut ghinionul să avem un guvern și o majoritate parlamentară a căror singur scop a fost să împingă agenda personală a unor corupți.

Până la următoarea preluare de către România a Președinției rotative la Consiliul UE, peste 14 ani, rămânem cu un moment istoric salvat de experții noștri de la Bruxelles, însă un eșec de proporții pentru PSD și ALDE", apreciază Dan Barna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel