România, mii de cazuri de COVID-19 în septembrie? Creştere alarmantă

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Datele experţilor arată că România ar putea avea iarăşi mii de cazuri de COVID-19 pe zi în luna septembrie, dacă se păstrează trendul ascendent al infectărilor din prezent. 

Conform unui raport al OMS, departamentul de Probleme Sociale şi Economice, s-a înregistrat o creştere cu 119% a ratei zilnice de incidenţă în ceea ce priveşte infectările cu coronavirus, în ultimele 14 zile. În această perioadă, au fost 1413 cazuri de COVID-19, dintre care 927 s-au înregistrat doar în ultimele 7 zile. 

Astfel, rata de transmitere a virusului este momentan de 1,36, dar este în creştere. 

VEZI AICI RAPORTUL COMPLET. 

Valeriu Gheorghiţă, avertisment: După o creştere lentă, urmează una exponenţială 

“Cifrele arată bine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim preocupați sau să nu luăm în serios toată această situație. Când vorbim de faptul că arată bine cifrele, ne uităm la valorile absolute, la numărul absolut de cazuri care se raportează în fiecare zi și dacă ne uităm la 175 de cazuri, comparativ cu câteva mii de cazuri pe care le-am avut în valul precedent în fiecare zi, putem să spunem că situația este foarte bună.

În același timp trebuie să ne uităm la tendința de evoluție și cred că este cât se poate de evident în momentul de față că suntem pe o creștere lentă a numărului de cazuri. Așa se întâmplă de fiecare dată după o creștere lentă, progresivă, urmează o creștere exponențială. Crește acest rezervor de virus și cu cât mai multe persoane pozitive, timpul de dedublare și timpul cazurilor secundare va crește exponențial.

Tocmai de aceea este important să supraveghem cât se poate de riguros evoluția din perioada următoare și populația să înțeleagă câteva mesaje, că este important să respectăm măsurile de prevenție cu care ne-am obișnuit, este important să ne vaccinăm într-un număr cât mai mare, și aici în mod deosebit persoanele vulnerabile, cei cu vârsta de peste 60-65 de ani și toți ceilalți, indiferent de grupa de vârstă care se află în evidență cu boli cronice, să nu mai vorbim de categoriile profesionale care sunt la risc de expunere și toate aceste lucruri", a declarat Valeriu Gheorghiță în urmă cu două zile. 

În septembrie, peste 1500 de cazuri pe zi 

„Conform unor scenarii de evoluție, elaborate de colegii de la INSP, dacă în situația actuală nu va crește ritmul persoanelor vaccinate și procentul celor imunizați, ne așteptăm la o creștere lent progresivă a cazurilor cu un număr mult mai mare în luna septembrie. În a doua parte a lunii septembrie am putea ajunge la peste 1.500 de cazuri în fiecare zi”, a afirmat medicul Valeriu Gheorghiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel