România, la un PAS de TRAGEDIE. Imbri, mesaj DISPERAT: "Mi-e TEAMĂ. NU o să mai scadă"

Medicul Emilian Imbri, managerul Institutului "Victor Babeș", a tras un nou semnal de alarmă în ceea ce privește evoluția pandemiei de COVID-19 în România. Am putea deveni nou EPICENTRU al Europei. ECDC, date îngrijorătoare.

Cazurile de infectare cu COVID-19 cresc alarmant în România, motiv pentru care, țara noastră se află în topul statelor din UE în care se răspândește COVID-19, potrivit unui raport publicat de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

Mai mult, România are cea mai mare rată de pozitivare, un raport de 19 decese la un milion de locuitori în 14 zile, în condițiile în care media europeană este de 4, iar numărul de noi cazuri depistate la 100.000 de locuitori este de aproape 4 ori mai mare față de media europeană. 

Comparativ cu Franța și Spania, care au 13.245, respectiv 28.267 de cazuri, populația țării noastre este în medie, de 3 ori mai mică, iar numărul de testări continuă să se mențină la un nivel destul de scăzut, completează ECDC.

Emilian Imbri, mesaj alarmant. "Mi-e teamă"

"Mi-e teamă că numărul de cazuri nu o să mai scadă, ci o să continue să crească. Măsurile pe care le-au încercat guvernanții sunt măsuri bune, dar nu își găsesc ecoul în populație. Nu trebuie să generalizăm, dar fiecare cetățean poate să aleagă dacă se ferește să nu se îmbolnăvească. Boala se transmite și continuă să se transmită foarte rapid și foarte ușor. Lumea se îmbolnăvește și la serviciu, și în concedii, peste tot. Nu mai există un loc în care să putem spune că nu ne putem îmbolnăvi, că este sigur. Există niște reguli de protecție care deși sunt respectate de unii sunt uitate sau ignorate de către alții. Așa că numărul de îmbolnăviri este tot mai mare”, a declarat Emilian Imbri, pentru b1.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel