România înregistrează două noi decese, cauzate de tulpina DELTA. Unul dintre pacienți avea doar 35 de ani

România înregistrează două noi decese, cauzate de tulpina DELTA / Foto: Pixabay
România înregistrează două noi decese, cauzate de tulpina DELTA / Foto: Pixabay

Doi români au murit după ce s-au infectat cu tulpina Delta.

Doi bărbați din județul Bacău au murit după ce s-au infectat cu tulpina indiană a coronavirusului, numită Delta, transmite Realitatea Plus. Pacienții aveau 35 de ani și respectiv 62 de ani și nu erau vaccinați împotriva COVID-19. Aceștia aveau și alte afecțiuni medicale. 

Varianta Delta a făcut deja 3 vicitime, iar studiile arată că este cu 60% mai contagioasă decât mutația britanică.

Valeriu Gheorghiţă: Discuția despre valului patru nu este dacă vine, ci când vine

Coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare Anti-Covid (CNCAV), medicul Valeriu Gheorghiţă, a tars un nou semnal de alarmă, avertizând că fără a creşte rata vaccinării împotriva noului coronavirus, respectiv numărul de persoane vaccinate, "va fi foarte greu să evităm mai târziu o creştere a numărului de cazuri”.

"Din păcate, mai ales la varianta Delta, imunitatea dobândită ca urmare a trecerii prin boală nu oferă suficientă protecţie, 20-50% dintre persoane au risc să se infecteze. Cu cât rata de vaccinare este mai redusă, cu atât viteza de propagare a acestei noi variante este mai mare.”, a spus preşedintele CNCAV pentru Digi 24.

Întrebat despre valul patru, Gheorghiţă a afirmat: ”Cred că discuţia asupra valului patru nu este dacă vine, ci când vine şi care va fi amploarea lui. Mi-aş dori să ne înşelăm cu toţii”.

Vaccinându-ne, suntem în siguranță în fața variantei Delta

„Vaccinându-ne, suntem în siguranță în fața acestei variante Delta. Aici aș vrea să explic puțin, pentru că ne uităm la eficiență. Eficiență înseamnă cât de bine ne protejează un vaccin în condițiile de zi cu zi. Sunt mai mulți parametri la care ne uităm atunci când evaluăm eficiența unui vaccin: la rata de a scădea infecția asimptomatică, rata de transmitere, boala asimptomatică, internarea și decesele. Atunci vorbim de cinci parametri la care ne uităm atunci când vorbim de eficiență. Ce e important, indiferent de varianta virală de care vorbim – acum Delta pare cea mai adaptată dintre toate, în sensul în care are o contagiozitate crescută, este de două ori mai contagioasă comparativ cu tulpina inițială.”, a adăugat medicul militar.

Specialiștii avertizează că varianta Delta are potențialul de a deveni tulpină predominantă la nivel global în perioada următoare, fiind deja responsabilă de un număr mare de infecții, mai ales la persoanele nevaccinate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel