EXCLUSIV  România are șansa să se întoarcă la o viață normală în pandemie, dar birocrații se opun. Arafat: Nu știu nicio țară care face așa ceva, ar fi soluție unică!

România are șansa să se întoarcă la o viață normală în pandemie, dar birocrații se opun. Arafat: Nu știu nici o țară care face așa ceva, ar fi soluție românească unică! / video
România are șansa să se întoarcă la o viață normală în pandemie, dar birocrații se opun. Arafat: Nu știu nici o țară care face așa ceva, ar fi soluție românească unică! / video

Toată lumea își dorește să ne întoarcem la viața normală - să facem nunți, botezuri și alte petreceri. Există o soluție foarte rapidă și nu ne referim acum doar la vaccinare, care ne poate întoarce la activitățile obișnuite, doar că autoritățile nu sunt atât de deschise pentru a o pune în practică.

Testarea este calea cea mai simplă să ne întoarcem la o viață normală. Cu toții ne-am săturat să stăm închiși în casă. S-au amânat nunți, botezuri, iar până la o viață normală pare drum lung, deși există această soluție ignorată de birocrați. 

„Faptul că nu se mai fac nunți are impact în economie, să știți, nu se mai fac credite imobiliare, nu se mai cumpără mobilă, deci are un impact lipsa cadoului de la nuntă”, a spus Val Vâlcu în conferința DC MEDIA GROUP „Testarea COVID în România, la un an de la debutul pandemiei!”.

Raed Arafat a spus că testarea nu este o soluție

Așadar, putem spune adio nunților, botezurilor, festivalurilor sau a altor activități normale. Problema este că dincolo de aspectele economice, trebuie să ne gândim și la efectele psihologice. Aici nu este vorba doar de prestatorii de servicii, cât și la utilizatorii lor. Adică nu suferă doar proprietarii de restaurante, ci și oamenii care voiau, de exemplu, să se căsătorească încă de anul trecut. Oamenii s-au săturat de atâtea restricții, iar testarea este soluția care ar rezolva problema. Dacă vrei nuntă sau botez, ai putea prezenta un test negativ, astfel încât lucrurile să intre pe un făgaș cât mai aproape de normal.

Cu toate acestea, Raed Arafat, secretar de stat, a zis că testarea nu este o soluție, deși metoda ne-ar ajuta extrem de mult. ”Nu știu nicio țară care face așa ceva, ar fi soluție românească unică!”, a zis secretarul de stat referindu-se la testarea de Covid-19 înainte de o nuntă sau botez.

Val Vâlcu a spus că nu este o idee unică, aceasta aplicându-se în Dubai.

Iată dezbaterea la minutul 1:31:00:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel