EXCLUSIV  Româncă din Spania, ADEVĂRUL crunt despre noile restricții: "Am OBOSIT. Mi-e dor de mama, plânge mereu la telefon"

AGERPRES
AGERPRES

Este jale în Spania, după ce mai multe restricții au fost impuse în lupta cu pandemia. 

Regiunea capitalei spaniole Madrid va restrânge începând de luni, 21 septembrie, mobilitatea în 37 de zone ale acesteia care sunt cele mai afectate de epidemia de Covid-19.

Locuitorii din aceste zone, în total 855.193 de persoane, vor putea să-şi părăsească domiciliul numai pentru cumpărături esențiale, a merge la serviciu, pentru asistenţă medicală sau îndeplinirea obligaţiilor legale ori educative. De asemenea, vor fi limitate la cel mult şase persoane reuniunile atât publice, cât şi private, care în prezent sunt permise pentru cel mult zece persoane.

Despre situația grea din Spania a relatat, în exclusivitate pentru Dc News, o româncă stabilită acolo de mai bine de 10 ani. 

"Efectiv am obosit. Nu mai am putere să mai lupt pentru că am impresia că mă lupt cu morile de vânt. Deși am fost grav afectați de pandemia de coronavirus, în ultimele săptămâni prinsesem curaj că ieșim la lumină. Dar din nou am fost loviți de vestea că vom fi închiși. Căci asta se întâmplă. Nu mai avem voie să facem nimic din cauză că oamenii de aici s-au încăpățânat să nu asculte, ci să facă de capul lor. Deși sunt de peste 10 ani în Spania, niciodată nu mi-a fost mai greu. Am copil de crescut, mi-e frică de tot ce urmează. Mi-e dor de mama, plânge mereu la telefon. În cartierul în care locuim, oamenii sunt foarte nemulțumiți de cum au acționat autoritățile, zilnic cineva înjură clasa politică", a povestit românca pentru DC NEWS. 

Potrivit El Pais, Madridul a raportat 1.553 de cazuri de coronavirus, vineri. Unitățile de Terapie Intensivă sunt ocupate la 64% din capacitate. 33 de persoane au murit din cauza virusului în ultimele 24 de ore, 144 în ultima săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel