EXCLUSIV  Rolul PREOTULUI în informarea oamenilor privind vaccinarea anti-COVID. Vasile Bănescu, BOR: Nu are dreptul

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a vorbit, în exclusivitate pentru DC NEWS, despre rolul preoților în informarea populației privind vaccinarea. Totul vine după ce un director DSP a anunțat că va cere sprijinul preoților pentru a încuraja oamenii să se vaccineze. 

Autorităţile din judeţul Botoşani vor cere sprijinul preoţilor pentru a-i convinge pe credincioşi să se vaccineze împotriva COVID-19. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei, a declarat într-o conferinţă de presă, că influenţa preoţilor în rândul populaţiei este mare, iar un dialog cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române ar fi constructiv.

"Vaccinarea este voluntară. Noi trebuie să aducem argumente pro-vaccinare, nu să spunem că dacă nu te vaccinezi.... O să încercăm, pentru că acolo, în biserici, într-adevăr, enoriaşii ascultă de preoţii din parohie", a afirmat Adăscăliţei.

BOR, răspuns oficial! Vor ajuta preoții la informarea populației privind vaccinul?

Întrebat dacă există vreo strategie astfel încât preoții să ajute la informarea populației cu privire la vaccinare, purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a răspuns, în exclusivitate pentru DC NEWS că:

"Poziția oficială a BOR, limpede comunicată prin Patriarhia Română, este una deplin favorabilă actului de vaccinare. BOR a salutat cu bucurie apariția vaccinului menit să pună capăt actualei pandemii, dar a precizat că, asemenea tuturor cultelor religioase, nu are căderea, deci nu are dreptul să se pronunțe public într-o problemă de natură strict medicală, în sensul că nu este o instituție calificată și abilitată să ofere cetățenilor informații convingătoare de natură științifică, medicală, așadar nici autorizată să să se implice public în campania de recomandare a noului vaccin sau a altuia care va apărea curând.

Aceasta este exclusiv misiunea plină de responsabilitate a autorităților medicale, singurele care se pot exprima în cunoștință de cauză, deci responsabil și convingător pentru noi toți. Exact așa stau lucrurile în orice țară civilizată care nu amestecă responsabilitățile și misiunile publice instituționale", a spus Vasile Bănescu, pentru DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel