Rodri, starul lui Manchester City, a fost desemnat jucătorul sezonului în Liga Campionilor. Gol remarcabil marcat în finala contra lui Inter / Video

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Internaţionalul spaniol Rodri a fost desemnat de UEFA cel mai bun jucător al sezonului 2022-2023 al Ligii Campionilor, competiţie pe care a câştigat-o cu echipa Manchester City, transmite Reuters.

Rodri, în vârstă de 26 de ani, a marcat unicul gol al finalei pe care Manchester City a câştigat-o sâmbătă, la Istanbul, în faţa echipei italiene Inter Milano (1-0).

VIDEO

Jucătorul spaniol a ratat doar un singur meci al echipei cetățenilor în actuala campanie din Liga Campionilor. A marcat două goluri, cel mai remarcabil dintre ele fiind în finala de la Istanbul, unde a fost desemnat Jucătorul Meciului.

Georgianul Hvicea Kvaratshelia a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător al sezonului în Liga Campionilor, după o campanie remarcabilă în tricoul lui SSC Napoli.

În vârstă de 22 de ani, Kvaratshelia a câştigat titlul în Serie A cu echipa Napoli, intrând totodată în posesia premiului de cel mai bun jucător al sezonului în liga italiană, la începutul acestei luni.

Manchester City are cei mai mulţi jucători (7) în Echipa Sezonului din Champions League, urmată de Inter Milano şi Real Madrid, ambele cu câte doi fotbaliști.

Echipa Sezonului în Liga Campionilor 2022-2023

Iată componenţa Echipei Sezonului în Liga Campionilor 2022-2023: Portar: Thibaut Courtois (Real Madrid) Fundaşi: Kyle Walker (Manchester City), Ruben Dias (Manchester City), Alessandro Bastoni (Inter Milano), Federico Dimarco (Inter Milano) Mijlocaşi: John Stones (Mannchester City), Kevin De Bruyne (Manchester City), Rodri (Manchester City) Atacanţi: Bernardo Silva (Manchester City), Erling Haaland (Manchester City), Vinicius Junior (Real Madrid).

Vezi și - Principalele reacţii după finala UCL: Am jucat foarte prost / Meritam să intrăm în prelungiri / Trofeul ăsta nenorocit e atât de greu de câştigat

Manchester City a câştigat finala Ligii Campionilor, contra celor de la Inter Milano, cu 1-0.

"Este ceva incredibil, greu de exprimat în cuvinte! Suntem foarte fericiți, încă nu realizăm ce s-a întâmplat în seara asta. Am scris istorie!

Este o finală Champions League, era clar că va fi dificil pentru ambele echipe. Nu am fost la cel mai înalt nivel în prima repriză, am ezitat. Chiar dacă am avut câteva ocazii bune de a marca.

Știam că trebuie să fim mai buni în repriza a doua și asta am făcut. Probabil că a fost un meci de 50/50 %, iar un singur gol a făcut diferența, așa cum se întâmplă de multe ori în finale. Ne simțim foarte norocoși că această finală s-a încheiat în favoarea noastră.

Am știut că toată lumea va vorbi despre această triplă istorică, în special după acea finală a Cupei Angliei. Presiunea era acolo, dar cred că această echipă este construită pentru a face față presiunii în cel mai bun mod posibil. Asta am făcut în această seară!", a declarat Ilkay Gundogan, pentru BT Sports.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel