Riscul de infecție al bancnotelor, comparat cu tastele pentru PIN. Rezultate interesante

Riscul infectării cu coronavirus prin intermediul bancnotelor ar fi unul scăzut, a transmis Banca Angliei după o cercetare.

Conform Sky News, studiul instituției financiare a fost generat de o scădere drastică a plăților cash din pandemie, ceea ce ar fi reflectat parțial „îngrijorări legate de riscul transmiterii virusului”. Astfel, cercetarea a concluzionat că și în cazul expunerii la o cantitate mare echivalentă unui strănut, virusul nu supraviețuiește mult pe bancnote, fie că sunt din polimer, fie că sunt din hârtie.

Cercetătorii au descoperit, prin utilizarea bancnotelor de 10 lire, că virusul rămâne stabil o oră după expunere. După 6 ore, picăturile scad la 5% din nivelul inițial, iar după 24 de ore situația coboară sub 1%. La 5 zile distanță, virusul nu mai putea fi detectat pe bancnote. Astfel, riscul infectării la cumpărături vine mai degrabă din expunerea la o persoană infectată sau din utilizarea coșului de cumpărături, a tastelor pentru introducerea PIN-ului sau alte touchscreen-uri la checkout.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel