Risc de infectare de CINCI de ori mai mare pentru această categorie de populație. TOATĂ lumea a interacționat cu ei

Angajații supermarketurilor sunt ”lucrători esențiali”, deși până la venirea pandemiei Covid nu toată lumea îi percepea așa.

Acum au una dintre profesiile cu cel mai mare risc de infectare. În acest context, un grup de cercetători de la Harvard a descoperit că 20% dintre lucrătorii dintr-un supermarket din Massachusetts (SUA) au avut rezultate pozitive pentru Covid-19, iar majoritatea dintre ei nu prezentau simptome când au fost testați.

O altă problemă este că o proporție mare de cazuri de Covid-19 sunt asimptomatice, dar transmiterea are loc și în faza presimptomatică a pacienților care, în cele din urmă, prezintă simptome. Conform studiilor, acești pacienți sunt contagioși cu două zile înainte de apariția primelor simptome.

Rata infecției în rândul lucrătorilor din supermarketuri și magazine alimentare a fost „semnificativ mai mare decât în ​​alte grupuri sociale”, potrivit cercetării.

Studiul, publicat pentru prima dată în Occupational & Environmental Medicine, arată că angajații cu expunere directă la clienți au fost de cinci ori mai predispuși să aibă teste pozitive pentru Covid-19.

"Barierele fizice (plexiglas) și purtarea unei măști ar reduce considerabil riscul de a contracta SARS-CoV-2", a spus dr. Justin Yang, profesor în departamentul de sănătate la Harvard și profesor la Școala de Medicină a Universității Boston citat de 20min.es.

Pentru acest studiu, publicat în revista Occupational & Environmental Medicine, cercetătorii au analizat datele de la 104 angajați ai unui magazin alimentar din Boston.

Experții spun că nu trebuie să ne speriem de acest studiu: purtarea măștii și dezinfectarea mâinilor ajută foarte mult la minimizarea riscului de infectare!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel