EXCLUSIV  Ridicare stare de urgenţă în România. Adrian Wiener (USR), semnal de ALARMĂ: După câteva zile, lucrurile pot EXPLODA din nou

Senatorul USR Adrian Wiener, medic în prima linie în lupta contra COVID-19, a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS cum ar trebui să arate lumea după ridicarea stării de urgenţă, dar şi care sunt riscurile privind un nou val de cazuri de infectare cu noul coronavirus. 

"Şi la nivel individual, dar şi ca societate, vom rămâne cu reflexe de comportament. Viaţa nu va mai fi la fel, asta e clar. Mă refer la distanţare, la grupuri foarte compacte în mijloacele de transport, etc. Pentru foarte mulţi dintre concetăţeni, această boală a devenit o fobie, le este frică să nu o contracteze. Uneori poartă excesiv mijloace de protecţie, ştiu persoane care poartă şi în casă mască. Societatea va trebui să funcţioneze pe nişte coordonate care să asigure protecţia indivizilor. Nici în aeroport nu mai putem lucra pe grupuri compacte de persoane, mii de oameni pe metrul pătrat. E valabil şi la metrou. După câteva zile de aglomerare în mijloace de transport, lucrurile potexploda din nou, e clar. E suficient să existe câteva cazuri acolo ca lucrurile să o ia razna.", a declarat Adrian Wiener. 

Se închid clădirile de birouri? 

Întrebat de jurnalistul Val Vâlcu dacă o soluţie ar putea fi închiderea clădirilor de birouri până la domolirea pandemiei, medicul Adrian Wiener a tras un semnal de alarmă.  

"Şi problema şcolilor s-a pus şi, deşi iniţial s-a vorbit de redeschiderea de la 15 mai, cu împărţirea pe ore, s-a realizat că nu e posibil. Lucrurile se reiau din septembrie. Toată lumea speră ca vara să rupă lanţurile epidemiologice, care acum sunt calde. Există o răspândire comunitară acum. Dar dacă se deschid graniţele, zonele roşii vor comunica iar cu zonele verzi, pelerinajul în concedii va aglomera societatea într-o mare măsură, va exploda din nou situaţia. Lumea aşteaptă încă vârful, la care nu am ajuns.", a mai spus acesta.  

Mai multe în VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel