Ridicare restricții VÂNĂTOARE după 15 mai. Orban, preocupat de mistreți

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că este important să se permită vânătoarea după data de 15 mai, în special la mistreţi, având în vedere, între altele, necesitatea diminuării populaţiilor de mistreţi pentru limitarea răspândirii pestei porcine africane.

'E foarte bine că preşedintele a anunţat anumite categorii de activităţi care se liberalizează, printre care pescuitul şi vânătoarea. Aici chiar pot să vă spun că este important, cel puţin pentru vânătoarea de mistreţi, să se dea drumul, pentru că la ora actuală sunt două motive extrem de puternice care determină necesitatea reluării vânătorii.' a spus Orban.

'Pe de-o parte, pentru limitarea răspândirii pestei porcine africane este evidentă necesitatea de diminuare a populaţiilor de mistreţi. Pe de altă parte, este vorba de protejarea culturilor agricole, pentru că excesul de mistreţi generează intrarea frecventă a mistreţilor pe culturile agricole, care şi aşa sunt afectate de seceta pedologică', a afirmat Ludovic Orban, miercuri, în Piaţa Victoriei.

Şeful Executivului a fost prezent, miercuri, în Piaţa Victoriei, alături de miniştrii Apărării Naţionale, Sănătăţii şi Afacerilor Interne, la plecarea convoiului de 20 de camioane cu echipamente sanitare oferite Republicii Moldova de către România pentru sprijinirea în lupta împotriva epidemiei de COVID-19, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel