Rezultatele vaccinului rusesc, Sputnik-V, publicate într-un jurnal medical

Primele rezultate ale studiilor clinice din vaccinul Covid-19 din Rusia au fost publicate în jurnalul medical The Lancet.

Primele rezultate ale studiilor clinice de fază 1 și faza 2 ale vaccinului coronavirus din Rusia, denumit Sputnik-V, au fost publicate vineri în revista medicală The Lancet, scrie CNN

Rezultatele celor două studii de 42 de zile, care au inclus 38 de adulți sănătoși, „au un profil de siguranță bun, fără evenimente adverse grave” în rândul participanților, a declarat Lancet într-un comunicat de presă.

Critici la adresa Rusiei

Rusia s-a confruntat cu critici luna trecută când a anunțat primul vaccin aprobat din lume împotriva coronavirusului pentru uz public, chiar înainte de finalizarea studiilor de fază 3.

Rusia s-a confruntat, de asemenea, cu scepticismul cu privire la cât de repede a fost înregistrat vaccinul și lipsa inițială de date științifice în jurul studiilor clinice.

Imunitate pe termen lung

The Lancet citează, de asemenea, dovezi științifice despre eficacitatea vaccinului Sputnik V. De exemplu, dovezi ale capacității tratamentului de a determina un răspuns imun pe termen lung la coronavirus la 100% dintre cei vaccinați, datorită tehnologiei sale unice de introducere în două etape. 

„Vaccinul va funcționa în 100% din cazuri” - VEZI MAI MULTE PE DCMEDICAL.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel