EXCLUSIV  Rezidenții, sprijin în lupta pentru COVID-19. Dr.Mirea Ioan Alexandru: Există panică în rândul acestora

Dr. Mirea Ioan Alexandru, Președintele Societății Multidisciplinare a Medicilor Rezidenți, susține că există o teamă a medicilor rezidenți, aflați în prima linie în lupta cu pandemia de COVID-19.

Dr Mirea Ioan Alexandru, Președintele Societății Multidisciplinare a Medicilor Rezidenți, a vorbit în exclusivitate la DC News despre temerile medicilor rezidenți care merg în spitale pentru a ajuta pacienții infectați cu coronavirus. 

"Există o foarte mare cantitate de panică în rândul medicilor rezidenți, tocmai pentru că ei au fost, încă din primele zile, puși, în stașiile de triaj, au fost puși în prima linie, în fața oamenilor veniți din exteriorul spitalelor, unde există întottdeauna posibilitatea, din punct de vedere epidemiologic, de apariție a unor persoane suspecte. Medicii rezidenți ne întreabă dacă sunt în siguranță. Sunt spitale, în țară, în care nu există, în continuare, toate metodele de protecție reglementate la nivel național și european, pentru a fi în siguranță în interacțiunea cu pacienții", explică președintele Societății Multidisciplinare a Medicilor Rezidenți.

Îngrijorați de schimbările prin care vor trece

"De asemenea, există un status de panică generală la nivelul rezidenților care nu știu dacă vor fi relocați în alte spitale, dacă vor fi obligați să iasă din specialitatea lor, pentru a trata pacienți cu COVID-19. Aceasta este întrebarea foarte multor rezidenți. Eu, de exemplu, sunt rezident de psihiatrie. Voi fi nevoit să tratez pacienți cu COVID? În ce măsură pot ajuta?", spune dr Mirea Ioan Alexandru.

Cadrele medicale nu au aceleași facilități

"Mai este, de asemenea, o categorie largă medici rezidenți cu familii tinere, foarte multe rezidente însărcinate, care, din ce am înțeles, nu au primit concediul de risc maternal din partea spitalelor unde activează, pentru că sarcina lor este fiziologică și spitalele nu le-au oferit această posibilitate. De asemenea, dorința multor rezidente de a-și prelungi concediile de creștere a copiilor, îngrijorarea lor cea mai mare fiind pentru familie, nu neapărat pentru siguranța personală", mai arată acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel