REVINE STARE DE URGENȚĂ? Raed Arafat, ANUNȚ: Dacă ajungem la acest număr de cazuri...

Șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit despre posibilitatea instituirii stării de urgență în România. 

Întrebat la Realitatea Plus despre posibilitatea instituirii din nou a stării de urgență, în cazul scenariului cu 2.500 de cazuri pe zi, Raed Arafat a dezvăluit că, dacă situația se agravează, autoritățile nu exclud nicio măsură. 

„Nu putem exclude nimic la acest moment, pentru că nu știm ce se va întâmpla. Situația pare că s-a stabilizat la 1400-1500 cazuri”, a spus Raed Arafat, precizând că se vor lua în calcul toate măsurile pentru limitarea răspândirii infecției cu Covid-19. 

De asemenea, Raed Arafat a precizat că se va acorda atenție și deciziilor luate la CCR. „Vom vedea ce decizii se iau la CCR, ce impact va avea decizia respectivă”, a spus Arafat. 

Privind scenariul cu 2.500 de cazuri pe zi, Raed Arafat a mai declarat că toamna vine cu riscuri suplimentare, dând ca exemple întoarcerea românilor la muncă, noul an școlar și, nu în ultimul rând, activitatea electorală. 

„Toamna vine cu riscuri suplimentare, care trebuie să ne facă foarte atenți: Locuri de muncă, școală, activitatea electorală. Sunt riscuri suplimentare. Dacă ajungem la 2.500 de cazuri pe zi, este posibil ca impactul pe ATI să fie mai mare. Atunci e clar, e posibil să necesite o abordare diferită, impunând anumite reguli de restricție pe regiuni sau pe zone”, a afirmat șeful DSU. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel