Revenirea la normalitate, "greu de atins". Bogdan Chirieac, soluţii pentru accelerarea campaniei de vaccinare

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Analistul politic Bogdan Chirieac îl contrazice pe premierul Florin Cîţu şi spune că e greu ca la 1 iunie să începem reintrarea în normalitate, pentru că interesul românilor pentru vaccinare este în scădere. 

Premierul Florin Cîţu a anunţat că de la 1 iunie va începe revenirea la normalitate în România, dar numai dacă va fi vaccinată 35% din populaţie. În acest moment, sunt mai puţin de 3 milioane de români vaccinaţi. 

"E greu cu orice ţintă, fiindcă numărul celor care doresc să se vaccineze este tot mai mic. Suntem în situaţia în care există vaccin în ţară, armata, STS, îşi fac treaba, la fel şi toţi cei care vaccinează, dar nu mai sunt doritori", a spus Bogdan Chirieac. 

VEZI 1 iunie, revenirea la normalitate, cu o CONDIȚIE. Cîțu: Depinde de noi

Beneficii pentru românii care se vaccinează

Analistul propune oferirea de beneficii românilor care aleg vaccinarea împotriva COVID-19. 

"În România ar fi în regulă ca oamenii care s-au vaccinat să aibă nişte beneficii. Poate ar trebui să fie lăsaţi să stea la plajă fără mască, dacă au ambele doze. 

Soluţia este vaccinarea, în opinia mea, dar cei vaccinaţi ar trebui să aibă un bonus. Să nu mai fie nevoiţi să poarte mască în spaţii publice deschise, când merg pe stradă, să poată arăta poliţiei certificatul de vaccinare, ceva trebuie făcut. Nu e nicio obligativitate, dar dacă am ales să mă vaccinez, mi se pare normal să am nişte beneficii, nu privilegii. Dacă aleg să nu o fac, perfect, dar umblu cu masca pe stradă", a declarat Bogdan Chirieac la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel