Speranțe pentru a scăpa de coronavirus. Nelu Tătaru: Orice pandemie are două, trei sezoane

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit luni despre măsurile de relaxare în România, măsuri pe care le așteaptă tot mai mulți români, dar și despre posibilitatea apariției unor noi valuri ale epidemiei, în vară sau toamnă.

Nelu Tătaru a reamintit, luni după amiaza, la Realitatea Plus, că cele mai bune măsuri de prevenire rămân măsurile de distanțare socială luate până acum, fără a putea preciza o dată dată de la care acestea să înceapă a fi relaxate:

”Trebuie să mai urmărim 7-10 zile, pentru a vedea dinamica numărului de decese și din focare. Vrem să vedem suportul sanitar pe care îl pot acorda spitalele, terapiile intensive și resursa umană”.

Mai multe valuri de coronavirus

De asemenea, ministrul Sănătății a vorbit despre echipamentele de protecție care vin în spitale, dar și despre ceea ce va urma după această vară și la faptul că trebuie să ne așteptăm la mai multe valuri de coronavirus:

”Managerii au început să facă achiziții. Unifarm, conform contractelor pe care le are, aprovizionează toate unitățile sanitare. Am 1722 de secții ATI echipate complet, iar 400 de locuri sunt în spitalele de fază 1, fază 2 și suport. Următoarele valuri sunt în funcție de acest val. Dacă-l gestionăm bine, vom avea valuri mici, ușoare. Orice pandemie merge, în general, cu două, trei sezoane următoare. Celelalte valuri sunt ca niște valuri de gripă sezonieră. În acest moment, avem o gestionare a unor focare și sperăm ca în următoarea perioadă efectele Sărbătorilor Pascale să nu fie atât de negative și să putem gestiona acest moment, ca să putem rămâne pentru următoarele sezoane cu niște manifestări ușoare”, a mai spus mnistrul Sănătății, la Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel