EXCLUSIV  Revenire economică. Coșea critică entuziasmul lui Cîţu: Nu pot accepta această idee

Profesorul Mircea Coșea a evidențiat pentru cititorii DC News cine va avea o revenire economică imediată și cine va suferi. Mircea Coșea a comentat afirmația ministrulu Finanțelor, Florin Cîțu, privind relansarea rapidă a economiei.

DC News: După ridicarea stării de urgenţă, vă aşteptaţi la o revenire a economiei? Câţi dintre salariaţii aflaţi în şomaj tehnic se pot reîntoarce la muncă? Are acoperire afirmaţia lui Cîţu care spune că economia îşi va reveni rapid?

'Revenirea economică va avea loc, dar nu în ritmul și cu amploarea pe care o preconizează domnul ministru Cîțu. În primul rând, ea va începe cu cei care vor face față unor noi condiții economice, respectiv reducerea consumului. Vor putea să facă față agenții economici care vor putea să trăiască printr-o cerere mai mică a populației. Acest fapt înseamnă că anumite activități, care sunt colaterale traiului de zi de zi, vor avea de suferit, dar nu pe termen lung. Nu sunt foarte pesimist de ce se va întâmpla, dar nici nu pot accepta această idee entuziastă a domnului Cîțu' a spus profesorul Mircea Coșea.

Cine va avea o revenire imediată

'Va începe activitatea. Lumea va începe să consume ceea ce este absolut necesar. Aici trebuie să avem în vedere serviciile de întreținere, cosmetică, frizerie și de tot ceea înseamnă alimentație publică, alimentație de colțul străzii să spunem. Cei care sunt legați de întreținerea aparaturii și a automobilelor vor avea o revenire imediată, respectiv service-urile auto și tot ceea ce ține de ele' a menționat Coșea.

'Va crește consumul de carburant, dar anumite ramuri economice vor avea de suferit deoarece ele sunt legate de ceea ce se cheamă cheltuieli suplimentare pe care le poate face populația doar în condiții de normalitate. Practic, se vor reduce cheltuielile populației în domeniul turismului, reprezentând petrecerea timpului liber prin vacanțe.' a punctat profesorul Coșea.

VEZI ȘI În ce să investim în timpul pandemiei. Profesorul Coșea, RECOMANDARE pentru românii care au economii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel