Retragere trupe americane din Afganistan. Trump vrea să menţină serviciile de informaţii

Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele SUA Donald Trump a declarat într-un interviu difuzat luni de Fox News că intenţionează să menţină o prezenţă 'foarte puternică a serviciilor de informaţii în Afganistan şi după o retragere a trupelor americane, numind această ţară drept un 'Harvard pentru terorişti', relatează AFP şi Reuters. 

'Chiar aş vrea să putem pleca din Afganistan', a spus el pentru Fox News. 'Problema este că această ţară pare a fi un laborator pentru terorişti. Eu îl numesc Harvard-ul pentru terorişti ', a adăugat el.

Chiar şi după retragerea trupelor americane, 'aş păstra acolo o prezenţă puternică a serviciilor de informaţii (...). Vom lăsa o prezenţă puternică a serviciilor de informaţii, mult mai mult decât vă imaginaţi în mod normal, pentru că este foarte important ', a continuat preşedintele american.

Remarcile lui Trump au fost difuzate în momentul în care au fost anunţate discuţii între oficiali afgani şi talibani, duminică, în încercarea de a ajunge din nou la o soluţie politică şi de a pune capăt prezenţei militare americane în Afganistan, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel