EXCLUSIV  RESTRICȚII NOI, anunțate de Klaus Iohannis. TOP întrebări către Guvernul Orban după ultimele ”măsuri ferme”

Măsurile de până acum nu mai sunt de ajuns, a anunțat președintele Klaus Iohannis, punctând, în ședința de Guvern, că sunt necesare ”măsuri ferme”. Aceste restricții de ultim moment atrag întrebări și, pe cale de consecință, necesitatea unor clarificări. 

Școlile trec în ONLINE-  De ce? În baza a ce? Chiar astăzi, directorul OMS Europa a afirmat că ”nu există motive să spunem că şcolile sunt unul din vectorii principali de transmitere” a noului coronavirus, dar și că ”Trebuie să ţinem şcolile deschise până la capăt pentru că nu ne putem permite o generaţie pierdută din cauza COVID-19”. 

Telemunca peste tot unde este posibil - Formularea ”peste tot unde este posibil” poate să însemne niciunde! Cine apreciază unde e posibil? Cum este reglementată posibilitatea sau imposibilitatea? 

Magazinele să se închidă cel târziu la ora 21:00- Oamenii care mergeau după ora 21:00 la cumpărături o făceau tocmai pentru că era mai liber. Prin închiderea magazinelor mai devreme, se aglomerează în intervalul de timp deschis. Măsura ar trebui explicată. Care era riscul în magazin între ora 21:00 și ora 22:00? 

Circulație restricționată pe timp de noapte - Ce se câștigă prin această măsură? Dacă era vorba de anotimpul cald, înțelegeam că oamenii ies în parcuri, la terase, etc. Dar iarna, ce se întâmpla în spațiile deschise după ora 22:00? 

Petrecerile interzise: Care-i definiția petrecerilor? Cum se intervine? Intră poliția fără mandat în case pentru a se constata că este o petrecere sau nu? 

Masca obligatorie în spații închise/deschise: Câte amenzi s-au dat în instituțiile de stat pentru nepurtarea măștii? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel