Restricții mai DURE ca la Madrid într-o altă zonă a Spaniei: Anunțul Guvernului: Am decis! Se aplică de marți!

Zuzi Janek/scop.io
Zuzi Janek/scop.io

Datele coronavirusului din Navarra, comunitate independentă din Spania, din ultimele zile „sunt teribile”, situația s-a înrăutățit în ultimele zile, iar guvernul provincial a decis să consolideze măsurile. 

Președintele Navarra, María Chivite, a anunțat, în această duminică, restricții care vor intra în vigoare în toată comunitatea începând de marți și se vor aplica timp de 14 zile. Mobilitatea nu va fi afectată. Deocamdată, navarrezii se vor putea mișca dintr-un oraș în altul și, de asemenea, vor putea merge în alte comunități autonome, lucru pe care locuitorii din Madrid nu îl pot face. În ciuda acestui fapt, Chivite a asigurat că „suntem mai restrictivi decât Madridul”.

Luni va fi publicat un ordin regional care va intra în vigoare în primul minut al zilei de marți, 13 octombrie, cu aceleași măsuri pentru toată Navarra care vor reprezenta o „frână notabilă pentru toate activitățile neesențiale”, a spus Chivite. 

Începând de marți, capacitatea interioară a hotelurilor și restaurantelor va fi redusă la 30%, iar la terase și spații deschise, la 50%. Închiderea „tuturor” spațiilor va fi la 22.00 și este interzis să existe grupuri mai mari șase persoane atât în ​​exterior, cât și în exterior, scrie 20min.es.

Participarea la înmormântări, nunți, comuniuni și alte sărbători va fi, de asemenea, limitată, iar hipermarketurile, magazinele și parcurile comerciale își vor reduce capacitatea maximă la 40%.

De asemenea, vor exista restricții pentru cinematografe, teatre și alte locuri culturale. Vânzarea de alcool se va încheia la ora 22.00. Colegiile și universitățile vor continua să funcționeze. Chivite a declarat că sunt o activitate „esențială”.

După enumerarea acestor măsuri, Chivite le-a cerut navarrezilor „să reducă la minimum interacțiunea socială” și ca, în aceste două săptămâni, să nu se facă nimic mai mult decât „esențialul”. "Suntem într-un moment critic și trebuie să redirecționăm situația. Nu vrem să mergem la un scenariu mai dur", a avertizat el.

Numărul total de cazuri în Navarra este de 21.016, iar 611 oameni au murit. Populația lor este 649.946. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel