Restricții dure în Europa, în plin VAL 3 de coronavirus. Bogdan Chirieac: O situație gravisimă!

Sursa: Unsplash
Sursa: Unsplash

Analistul politic Bogdan Chirieac a spus ce măsuri ar trebui luate cu adevărat pentru limitarea răspândirii coronavirusului în România şi dă ca exemplu măsurile restrictive din alte ţări. 

"Dincolo de ce nu am înţeles eu în discursul domnului preşedinte, eu semnalez aşa. Mai multe state europene, Italia, Franţa, Germania, sunt în lockdown. În Marea Britanie, dacă pleci din ţară, ai 5000 de lire amendă. În Germania sunt interzise călătoriile externe şi interne. E o situaţie cu totul specială. De curând, am înţeles că Viena şi landurile din jur închid magazinele în Săptămâna Mare, ca lumea să nu se aglomereze. Rezultă că undeva în Europa situaţia e gravisimă. 

Ce e de făcut în România? Eu cred că trebuie păstrate măsurile actuale, cu menţionarea faptului că funcţionarii neesenţiali ar putea să lucreze de acasă, fiind plătiţi la fel ca până acum. Sunt de acord cu ce spune ministrul Cîmpeanu, anume că şcolile trebuie închise ultimele", a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Măsurile de la Sectorul 5, criticate

Analistul politic spune că nu înţelege propunerea venită de la Primăria Sectorului 5, care vrea închiderea magazinelor mai devreme, şi spune că astfel se va crea aglomeraţie de persoane într-un interval de timp mai scurt. 

"Ce nu pot să înţeleg e iniţiativa primarului de la Sectorul 5, care a propus închiderea magazinelor mai devreme. Dacă micşorezi programul de funcţionare al magazinelor, nu ai mai mulţi oameni într-un interval mai scurt de timp? Asta nu pot să o înţeleg. Nu am înţeles nici de le-au închis mai devreme, trebuiau să le lase toată noaptea, că tinerii s-ar fi dus noaptea să îşi facă cumpărăturile, dacă ar fi putut", a mai spus Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel