Restricții COVID. Suspendarea activității cluburilor și restaurantelor, aprobată

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Guvernul a adoptat un proiect de lege care să permită suspendarea activității cluburilor și restaurantelor care nu respectă regulile anti-Covid, anunță ministrul de Interne, Lucian Bode.

"Guvernul a adoptat în primă lectură un proiect de lege. Așa cum am promis în condițiile în care Parlamentul României nu ia în discuție amendamentele pe care noi le-am propus la Legea 55, noi propunem un proiect de lege. În primă lectură, pentru că trebuie să parcurgem toate procedurile legale, de transparență. Așteptăm punctul de vedere al avizatorilor și cel mai probabil săptămâna viitoare vom aproba acest PL și îl vom trimite în pc de urgență în Parlament”, anunță Lucian Bode, potrivit Agerpres.

El spune că suspendarea activității cluburilor și restaurantelor care nu respectă regulile ar fi una „adecvată și proporțională”.

"Considerăm necesară instituirea unei sancțiuni contravenționale complementare"

"În prezent, legea 55 prevede sancțiunea contravențională principală a amenzii în cazul nerespectării de conducătorilor agenților economici a condițiilor stabilite referitoare la desfășurarea acticvității, respectiv a suspendării activității acestora. În practică s-a constatat că anumiți agenți economici, reduși numeric, e adevărat, dar vizibili, au continuat să încalce prevederile legale. am considerat că aplicarea sancțiunii contravenționale este nesemnificativă în raport cu profitul realizat. Considerăm necesară instituirea unei sancțiuni contravenționale complementare. Opinăm că închiderea pe o perioadă de 15 zile, respectiv 30 de zile a sediului principal sau secundar în care desfășoară activitatea constituie o măsură adecvată și proporțională”, adaugă Bode.

El precizează că aplicarea sancțiunii complementare se va materializa prin afișarea, în primă fază, la loc vizibil a mesajulului că spațiul e închis temporar din cauza nerespectării măsurilor dispuse, iar ulterior nerespectarea sancțiunii complementare se va materializa prin aplicarea de sigilii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel