Republica Moldova scoate ARMATA pe străzi

Sursă foto: Ministerul Apărării al Republicii Moldova
Sursă foto: Ministerul Apărării al Republicii Moldova

Republica Moldova va scoate Armata pe străzi, după ce în țară a fost declarată stare de urgență din cauza pandemiei de COVID-19.

Angajații Ministerului de Interne și cei ai Ministerului Apărării vor supraveghea respectarea restricțiilor impuse de Comisia pentru Situații Excepționale din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Tatiana Zatâc, scrie Jurnal.md.

„Sunt oferite mai multe pârghii de a implica atât angajații MAI, cât și cei ai Ministerului Apărării. Armata va veni cu suport pentru structurile de forță ale statului, va monitoriza și va supraveghea respectarea măsurilor de protecție. Aceste interdicții vor duce la evitarea situațiilor când persoanele se rețin mai mult în zonele de agrement, și astfel vor fi evitate aglomerațiile”, a spus secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova.

Mai mult, potrivit deciziei autorităților, pe perioada stării de urgență toate entitățile vor antrena în munca de la birou doar 30% din personal sau vor asigura procesul de lucru pe ture.

„Aceasta va contribui la reducerea fluxului de persoane în transportul public, va micșora din aglomerație, va reduce contactele între persoane. Angajații structurilor de forță vor fi foarte vizibili, vor fi prezenți în toate locurile cu potențial de aglomerare. Au fost acordate împuterniciri suplimentare și angajaților Agenției Naționale de Sănătate Publică. Sperăm că astfel vom obține micșorarea numărului de îmbolnăviri și reducerea poverii asupra instituțiilor medicale ”, a mai spus Tatiana Zatîc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel