Urmărește emisiunea live


Republica Moldova, LOVITURĂ GREA. Cea mai neagră săptămână de la începutul pandemiei. RECORD de cazuri COVID

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Republica Moldova a înregistrat un nou record de infectări cu COVID-19 în săptămâna 21-27 septembrie.

Republica Moldova se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de infectări cu COVID-19. În săptămâna 21-27 septembrie a fost înregistrat un nou record de infectări cu coronavirus, scrie Jurnal.md. Astfel, Moldova a înregistrat și un record de morți în această săptămână. 84 de oameni au murit din cauza COVID-19, asta după ce în săptămâna anterioară raporta un record de 80 de morți.

Acest bilanț face ca Republica Moldova să înregistreze cele mai multe decese din Europa, raportat la populație, pentru a 4-a săptămână consecutiv. Săptămâna trecută a avut o medie de 24 de morți la un milion de locuitori, depășind Bosnia Herțegovina, cu 18,8 decese și Macedonia de Nord - 15,4. 

Noul record de infectări a ajuns la 4.279 de oameni infectați cu COVID-19 în săptămâna 21-27 septembrie.Precedentul antirecord se înregistrase săptămâna anterioară, când au fost depistate pozitiv 3.618 persoane.

Pentru România aceste cifre poate par mici prin comparație, dar trebuie să ținem cont de faptul că Republica Moldova are o populație mult mai mică. Așa se face că Moldova se situează pe locul 4 4 în Europa la infectări, raportat la populație, pentru a doua săptămână consecutiv. Chiar și aceste statistici sunt raportate la populația oficială a Republicii Moldova, inclusiv stânga Nistrului, de 3,5 milioane de locuitori. Experții susțin că populația ar fi mult mai mică și nu ar depăși 3 milioane, mai scrie presa moldovenească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel