Republica Moldova, în pragul disperării? Au cerut și ajutorul României pentru a face rost de vaccin

Republica Moldova a cerut ajutorul României pentru a cumpăra medicamentul Remdesevir și vaccinuri împotriva COVID-19.

 

Igor Dodon a anunțat miercuri că a negociat cu Moscova achiziționarea vaccinului Sputnik-V, privit cu scepticism de specialiști din întreaga lume. Totuși, se pare că Republica Moldova a cerut și ajutorul României pentru a putea face rost de Remdesevir și vaccinuri impotriva coronavirusului, relatează Digi24.

Directorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale  din R. Moldova (AMDM), Eremei Priseajniuc, a fost miercuri și joi la București, unde s-a întâlnit cu Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, cu omologul său de la Agenția Medicamentului din România, Bujor Eugen Almășan, dar și cu europarlamentarul Cristian Bușoi.

„Rugămintea noastră este să examinați posibilitatea includerii Republicii Moldova în această solicitare pentru obținerea medicamentului Remdesevir, precum și a vaccinurilor Anti-Covid-19, pentru inițierea imunizării populației Republicii Moldova, în special din grupurile de risc major din țara noastră (lucrători medicali, persoane vârstnice, persoane cu comorbidități, copii etc.)” i-a spus Eremei Priseajniuc lui Raed Arafat.

Eremei Priseajniuc a spus că Moldova se bazează pe susținerea României și a Uniunii Europene în obținerea vaccinului și a medicamentului Remdesevir.

La București s-ar fi discutat posibilitatea includerii Republicii Moldova în solicitarea României către Comisia Europeană, pentru obținerea vaccinului anti-COVID-19, dar și a medicamentului Remdesevir, arată un al comunicat al Agenției Medicamentului din Republica Moldova.

 Peste 3.280 de lucrători din domeniul sănătății au fost depistați până acum cu COVID-19 în Republica Moldova. Numărul persoanelor infectate a depășit 29.000, la o populație de circa 4 milioane de locuitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel